Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Plzeň přejela Třinec, Straka se pod výhru podepsal hattrickem

Dohrávka 6. kola mezi čtvrtou Plzní a Třincem skončila vysokou výhrou Západočechů 5:0 a Indiáni tak oplatili Ocelářům nedělní porážku 3:4 v prodloužení. Čistý hattrick dal útočník Petr Straka. Druhým čistým kontem v sezoně k výhře přispěl brankář Dominik Pavlát, který si připsal 38 úspěšných zákroků.

Plzeň udolala Třinec
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Indiáni zaznamenali teprve druhou výhru z posledních devíti utkání a v tabulce se bodově dotáhli na druhou Spartu a třetí Mladou Boleslav. Za Oceláři zaostávají o šest bodů. "Nehodnotí se to jednoduše. Samozřejmě to skóre není vzhledem k naší hře příjemné. Měli jsme velký tlak, ale nebyli jsme produktivní. Plzeň nás potrestala z přesilovek. Bohužel byli dnes efektivnější. My jsme měli dát góly a výsledkově odskočit," zhodnotil utkání kapitán Ocelářů Petr Vrána.

Domácí kvůli mnoha absencím útočníků přivedli na střídavý start z prvoligové Slavie zkušeného Petra Vampolu. Hosté vstoupili do utkání aktivněji, ale nedokázali využít dvě přesilové hry. V 11. minutě vystřelil z mezikruží Kundrátek, Pavlát však stačil zasáhnout a poradil si i s Vránovou dorážkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Třinec

Za chvíli se radovali naopak domácí, když vyloučení Draveckého potrestal přesnou ranou bez přípravy z pravého kruhu Pour. Oceláři chtěli rychle odpovědět, Jaroměřský ale v dobré pozici Pavláta nepřekonal. Přes střeleckou převahu soupeře už přetížená defenziva domácích do konce první třetiny odolala.

"Utkání proti lídrovi soutěže bylo těžké. Měli dost šancí. Jsem rád, že mi tam dnes nic nespadlo a vyhráli jsme. Hlavně jsem ale rád za tři body," prohlásil po utkání plzeňský hrdina v brance Pavlát.

Třinecký nápor pokračoval také v prostřední části, ve 24. minutě neuspěl v úniku Stránský. Poté se připomněli Indiáni, Eberle po rychlém brejku trefil v dobré pozici pravou tyčku. Z protiútoku neproměnil šanci Hrehorčák a Pavlát si po polovině utkání poradil i s dalším nájezdem Stránského, jemuž poslal ideální pas do jízdy Jaroměřský.

"Po těch neproměněných šancích získal sebevědomí a chytal výborně. Měl i štěstí, ale na druhou stranu jsme některé situace neřešili takovým tím zabijáckým instinktem. Měli jsme být v zakončení agresivnější," pochválil Vrána gólmana Pavláta a našel i další příčiny třinecké nulové efektivity.

Během vrcholícího tlaku Ocelářů zamířili zblízka mimo Martynek a agilní Stránský. Ve 34. minutě po přiťuknutí Peterka nedokázal tváří v tvář Pavlátovi lépe zakončit nekrytý Dravecký. Krátce před druhou sirénou zahrozil z přečíslení Gulaš, táhlou střelou však orazítkoval jen tyč.

"Nevypíchl bych žádný zákrok, dnes jich bylo dost. Hlavně ve druhé třetině, měli tam hodně brejků a jsem rád, že mě to trefovalo," uvedl Pavlát, jehož nerozhodila ani důrazná hra Ocelářů v brankovišti. "Pořád do mě vjížděli a snažili se mě tím rozhodit. Musel jsem se tomu smát," dodal.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky po závaru v plzeňské obranné třetině dokázal Pavlát i vleže vyrazit Gernátovu bekhendovou dorážku. Slovenský bek neproměnil ani gólovou příležitost ve 49. minutě, na druhé straně Eberleho teč stačil vyrazit gólman Kacetl.

V 52. minutě udeřili při vyloučení Kurovského domácí, když Gulaš přihrál od levého mantinelu na zadní tyč najíždějícímu Čerešňákovi, který zvýšil na 2:0. O 59 vteřin později sice Kacetl zasáhl proti dlouhé kličce Gulaše, ale na pohodlnou dorážku Straky dosáhnout nemohl.

Ve snaze o korekci skóre hosté zkusili po faulu Stříteského hru bez brankáře, ale toho využil trefou v oslabení Straka. V 59. minutě dokonal hattrick, když po akci tři na jednoho upravil na konečných 5:0.

"Výkon nebyl úplně špatný, ale pořád jsou tam některé věci, které musíme zlepšit. Je to prohra 0:5, konec jsme nezvládli a je škoda, že jsme si nepohlídali další dva góly. Bylo to nefér vůči našemu gólmanovi," komentoval nepovedený třinecký závěr Vrána.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 12. Pour (Stříteský, L. Kaňák), 52. Čerešňák (Gulaš, F. Suchý), 53. P. Straka (Gulaš), 58. P. Straka (Čerešňák), 59. P. Straka (Eberle, Pavlát). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Malý, Pešek. Vyloučení: 4:5, navíc Gulaš - Marcinko oba 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Budík, Kvasnička, V. Lang, Stříteský, Vráblík, L. Kaňák - Gulaš, Kodýtek, F. Suchý - Eberle, Vampola, P. Straka - Pour, Stach, Rob - Malát, Slanina. Trenér: Čihák.

Třinec: Kacetl - M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, M. Stránský - Kurovský, Marcinko, Martynek - Hrňa, Peterek, Dravecký. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články