Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nic jsme nevzdali i proti takovému zkušenému týmu, jako je Třinec, pochvaloval si Bartošák

Lvím podílem se zasloužil o obrat Vítkovic, když držel naděje Ostravanů v ocelářském derby proti Třinci za vyrovnaného stavu 2:2. Brankář Patrik Bartošák si připsal v závěru několik důležitých zákroků a výsledkovou otočku zařídil útočník Rastislav Dej trefou v 58. minutě. Vítkovičtí tak přerušili po výhře 3:2 sérii čtyř porážek s Třincem. Přímý přenos utkání Hradec Králové – Liberec sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz od 15:25 a po skončení biatlonu také na programu ČT sport, duel Třinec – Sparta od 17:30.

Brankář Patrik Bartošák z Vítkovic v utkání proti Třinci
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Je to parádní výsledek. Všichni víme, jakou mají sílu směrem dopředu a jak šikovné mají útočníky. Měli hodně šancí, naštěstí se nám to vzadu podařilo uhrát jen na dva góly. V závěru se nám podařilo trošku šťastným a pro ně nešťastným gólem vyhrát," prohlásil Bartošák.

Vítkovice zápas otočily heroickým závěrem v třetí části. Stav 1:2 obrátili Gregorc a Dej. "Kluci to zvládli výborně. Nic jsme nevzdali i proti takovému zkušenému týmu, jako je Třinec, který vede po dvou třetinách 2:1. Umí si takové výsledky pohlídat. Výhra je o to sladší, takže klobouk dolů před tím, jak jsme se toho zhostili a že jsme to s nimi dokázali dotáhnout konečně do vítězného konce," řekl Bartošák.

Sérii čtyř proher vítkovická opora nosila v podvědomí. "Pamatuji si, že jsme s Třincem vyhráli naposledy asi v roce 2016, když jsem se zrovna vrátil z Ameriky. To bylo snad poslední mistrovské utkání se mnou v bráně, které jsme vyhráli. Snažil jsem se soustředit na to, ať konečně zase vyhrajeme," uvedl Bartošák. Vítkovice však dokázaly naposledy Oceláře porazit 24. října 2017 na třineckém ledě 4:3. Poté i včetně dvou přípravných zápasů následovalo šest proher po sobě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice – Třinec

Ještě za stavu 2:2 měl ale Třinec dvě velké možnosti zásluhou Růžičky a Hrni. To podle Bartošáka bylo klíčové. "Zlomový moment bylo to, že Růža ve třetí třetině za stavu 2:2 nedal gól. Kdyby to na konci třetí třetiny proměnil, asi bychom těžko hledali odpověď na tuto další ránu," mínil Bartošák.

Pětadvacetiletý gólman se nenechal před utkáním rozhodit ani zprávami o třineckém zájmu a udržel si čistou hlavu. "Vím, že oni jsou nebezpečnější v útoku než pár ostatních týmů v extralize, ale že bych se zabýval něčím takovým, co proběhlo v novinách nebo na internetu, to určitě ne. Na to není čas," podotkl Bartošák.

Zájem jiných klubů teď Bartošáka nechává klidným. "Nyní jsem ve Vítkovicích a myslím si, že máme hodně slušně rozjetou sezonu. Co bude potom, budu řešit potom," dodal Bartošák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články