Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kometa si dá s Třincem repete, Plzeň se představí na Spartě

Ozdobou už 40. kola extraligy bude duel mezi vedoucí Spartou a třetí Plzní. Pražané jsou na prvním místě s náskokem sedmi bodů na Západočechy, druhý Třinec ztrácí na čelo tabulky dva body. Právě Oceláři si zopakují souboj s Kometou, se kterou se střetli v úterý. Sestřihy všech utkání sledujte v pořadu Buly na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 22:10.

Útočník Plzně Filip Suchý proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeň jede na Spartu, která je ve formě

Sparťané bodovali už devětkrát po sobě, jen ve dvou utkáních za tu dobu našli přemožitele. "Je super, že dokážeme zvládat vyrovnané zápasy a překlápět je na svoji stranu. Věřím, že vítězná série bude pokračovat," uvedl kapitán Michal Řepík.

Plzeň zažehnala slabší období a po sérii čtyř utkání, v nichž si připsala jen bod, bodovala ve třech posledních vystoupeních na maximum. V dosavadním průběhu sezony "indiáni" dvakrát ze tří zápasů Spartu porazili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta – Mladá Boleslav

Repete s Kometou v Třinci

Třinec z minulých šesti zápasů posbíral pět výher. Naposledy uspěl v úterý v Brně a s Kometou si jen prohodí pořadatelství. "Času na přípravu mezi zápasy je teď minimum, ale věřím, že budeme znovu dobře nachystáni a obstojíme i podruhé během tohoto týdne," řekl trenér Václav Varaďa. Ocelářům scházejí Chmielewski, Kundrátek, Roman a Ondřej Kovařčík.

Brňané půjdou do utkání s cílem vrátit domácím úterní porážku. "Soupeři se navzájem dobře znají, nemají se čím překvapit. Rádi bychom navázali na dobrou venkovní sérii, kdy se nám dařilo bodovat," konstatoval asistent trenéra Jan Zachrla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Třinec

Motor chce přerušit čekání na výhru

Hradec Králové si může upevnit pozici v první šestce v utkání proti posledním Českým Budějovicím. "Zápasy šly teď rychle po sobě, takže se nám hodilo, že jsme měli v úterý volno. České Budějovice jsou sice poslední, ale už několikrát dokázaly, že umí překvapit hodně silné soupeře. Nemůžeme přemýšlet vůbec o nějaké lehkovážnosti. Musíme do toho jít stoprocentně koncentrovaní od začátku až do konce," zdůraznil obránce Bohumil Jank.

Jihočeši vyšli pětkrát za sebou naprázdno a za poslední tři utkání inkasovali hrozivých 19 branek. "K propadům dochází v návaznosti na čtení hry. Za tím, že nedokážeme udržet výsledek a inkasujeme, jsou chyby v obraně, ale kolikrát i v útočném pásmu," uvedl kouč Václav Prospal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Karlovy Vary

Zlín se střetne s Olomoucí už počtvrté

Všechny tři souboje Olomouce a Zlína v sezoně skončily pokaždé výsledkem 1:4 pro hostující celek. Kohouti po dvou prohrách za sebou znovu klesli na dvanácté místo a na předposlední Zlín mají sedm bodů náskok – případná porážka by jejich soupeře přiblížila už na dohled. Hanákům chybí Kucsera, Navrátil, Mácha a Tomeček. Posilou je naopak útočník Kunc.

Předposlední Zlín prohrál čtyři z posledních pěti zápasů. "Naše naděje na postup do vyřazovacích bojů stále žije, i když to bude strašně těžké. Ta bodová ztráta je veliká a zápasů už moc nezbývá. Potřebovali bychom udělat nějakou dlouhou vítěznou šňůru. S Olomoucí asi moc gólů nepadne, obvykle to tak bývá," předpověděl asistent trenéra Martin Hamrlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Zlín

Boleslavi ani Varům se příliš nedaří

Hokejisté Mladé Boleslavi oslavili jedinou výhru z posledních pěti utkání, zároveň však jen jednou během tohoto období nedosáhli ani na bod. Tentokrát narazí na Karlovy Vary, které usilovaly o bodový zisk marně čtyřikrát po sobě.

"Mladá Boleslav je výborně bruslící mužstvo, které hraje fyzický hokej. Nečeká nás rozhodně nic jednoduchého, na druhou stranu v současné situaci a rozpoložení si nemůžeme vybírat, s kým budeme hrát. Bude pro nás ale lepší hrát venku a se silnějším soupeřem, kdy se budeme všichni víc koncentrovat do obrany," mínil asistent trenéra Tomáš Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Vítkovice

Litvínov narazí znovu na Vítkovice

Vítkovicím v úterý v Litvínově protekly mezi prsty tři body, když vedly 2:0, ale prohrály 2:3. V odvetě půjdou po vítězství. "Za stavu 2:0 jsme už měli zápas prakticky vyhraný, měli jsme ale spoustu šancí, které jsme neproměnili, a pak jsme si to prohráli sami. Mě možná těší, že z mnoha stran slyšíme, že se hra zlepšila a že hrajeme dobře, ale já bych byl radši, kdyby nám přibývaly body," řekl kouč Miloš Holaň, jenž v Litvínově vedle bodů přišel na tři až čtyři týdny i o zraněného kapitána Poláka.

Litvínov vydřel za poslední tři zápasy maximum v podobě devíti bodů, vždy se tak stalo po výhře o jediný gól. "Kluci zaslouží uznání za to, jak k tomu v posledních zápasech přistupují a bojují," ocenil kouč Vladimír Országh.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články