Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Derby pro Hradec Králové. Pardubice udržel na uzdě a přiblížil se top čtyřce

Hradec Králové má elitní čtyřku hokejové extraligy a postup do čtvrtfinále na dosah, ztrácí na ni už jen bod. V dohrávce 6. kola díky pevné defenzivě přehrál rivala z Pardubic 2:1. Hosté šli do vedení zásluhou Patrika Poulíčka. Výsledek ovšem obrátila trefa Jakuba Lva a ve třetí části Aleše Jergla.

Hradecký útočník Jakub Lev
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Zápas jsme odehráli ve velice vysokém tempu. Podali jsme koncentrovaný výkon zaměřený na detaily v taktice, byli jsme zodpovědní. To všechno vyústilo ve výhru. Každý zápas je pro nás obrovsky důležitý, chceme se naladit před koncem sezony na vítěznou vlnu. Chceme do čtyřky, jdeme od zápasu k zápasu," řekl asistent trenéra Hradce Králové David Kočí.

Před šesti dny Pardubičtí derby vyhráli (4:3), když otočili vedení Hradce Králové 2:0. I tentokrát začal - alespoň herně - lépe Mountfield. Pomohla mu i brzká přesilovka. V šesté minutě se před brankou snažil prosadit kapitán Smoleňák, bekhendem však puk nakonec netrefil. Větší možnost přišla později. Ve 13. minutě pálil z otočky Lev, Klouček byl připraven. Pardubický brankář zastavil i o pár sekund později Smoleňákův pokus z levé strany.

Hosté se rozjížděli pomaleji, ale i jejich šance přišly. Camara byl zablokovaný, bývalý hráč Hradce Paulovič po individuálním průniku nepřekonal Lukeše. Hosté se prosadili až v první přesilovce, když Poulíček v 17. minutě perfektně tečoval Paulovičovu nahrávku. Střelec nastoupil do dvacátého derby a dal první gól. Vedení Dynamu vydrželo pouze 83 sekund. Pak se prosadil Lev, jenž puk odražený od zadního mantinelu posunul na Kloučkovu nohu a pardubický brankář si jej srazil do sítě.

Druhá část byla bojovná, jak si derby žádá, ale nebyla příliš rušná co do počtu šancí. Domácí byli nebezpečnější, nejvýraznější příležitost měl bek Nedomlel, jemuž perfektně poslal puk Koukal. Vysoký zadák však netrefil branku. Nejdůležitějším momentem tak bylo vyloučení domácího kapitána Smoleňáka na deset minut za napadení soupeře.

Třetí dějství pokračovalo v podobném duchu. Hradec byl mírně lepší, vidět byl zejména útočník Jergl. Ve 41. minutě byl sám před Kloučkem, bleskově zakončil, ale ocitl se příliš blízko, gólman tak ještě zasáhl. O tři minuty později už byl ale domácí forvard úspěšnější. Po buly vyhraném Kevinem Klímou trefil perfektně horní roh. Klouček neměl naději.

Co před play-off trápí Mountfield a udělá čtyřku? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Hosté se s touhou po vyrovnání vrhli do útoku. Jenže gólman Lukeš držel domácí tým. Chytil šance Poulíčka, Nakládala, především však Mikušovu ránu ze zhruba pěti metrů. Obránce mohl ještě nahrávat Camarovi, ale zvolil střelu, kterou Lukeš zastavil. Pardubičtí začali hrát minutu a půl před koncem bez brankáře, jejich snahu však zhatil faulem Zohorna.

"První třetina byla z naší strany ustrašená. Další dvě jsme byli jednoznačně lepším týmem. Ale hrozně se nadřeme na gól, neproměňujeme šance. Dvě třetiny jsme v jejich pásmu, ale bohužel z toho nemáme ani přesilovku. To hlavní ale komentovat nesmím, takže to je tak všechno," uvedl kouč Dynama Richard Král.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Lev (Čáp), 44. Jergl (Kevin Klíma) - 17. Poulíček (Paulovič, Nakládal). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2, navíc Smoleňák (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Hradec Králové: Š. Lukeš - Graňák, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Gaspar, Čáp, Váchal - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Zachar, V. Růžička ml., J. Sklenář - J. Veselý, Lev, Smoleňák - Kelly Klíma, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Pardubice: M. Klouček - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, Ďaloga, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Pochobradský, O. Roman, L. Horký - Kusý, O. Rohlík, T. Zeman. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články