Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Arsenal padl s Aston Villou, Salah vstřelil dvoustou branku v dresu Liverpoolu

Liverpool díky obratu v závěru utkání zvítězil nad Crystal Palace 2:1 a ujal se vedení v anglické lize, protože dosud vedoucí Arsenal prohrál na hřišti Aston Villy 0:1. Birminghamský celek tři dny po triumfu nad úřadujícími šampiony z Manchesteru City porazil i vicemistra a prodloužil vítěznou sérii na domácím stadionu na 15 zápasů, což je nový klubový rekord. Manchester United doma prohrál s Bournemouthem 0:3 a promarnil příležitost bodově dohnat městské rivaly z Manchesteru City, kteří jsou čtvrtí.


Salah se raduje z branky do sítě Crystal Palace
zdroj: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Aston Ville zajistil tři body už v sedmé minutě skotský záložník John McGinn a byl to jeho čtvrtý gól v sezoně. Villans mají v soutěži na kontě jedenáct vítězství stejně jako Arsenal a Liverpool, na který ztrácejí ze třetí příčky dva body; od londýnského rivala, který neuspěl po čtyřech předchozích výhrách, je dělí jediný bod.

Na triumfu Liverpoolu se jubilejní dvoustou soutěžní brankou v dresu "Reds" podílel egyptský útočník Muhammad Salah. Na Crystal Palace se na branku čekalo až do 57. minuty, kdy domácí tým poslal z penalty do vedení Mateta. Patnáct minut před koncem řádné hrací doby ale oslabil Crystal Palace po druhé žluté kartě Ayew a Salah už za 98 sekund vyrovnal. Gól byl jubilejní dvojnásob, protože znamenal také jeho 150. trefu v anglické lize. V tomto ročníku skóroval Salah pojedenácté a je mezi kanonýry stále druhý za Haalandem z Manchesteru City (14).

Domácí se v oslabení už jen bránili a v první minutě nastavení vyústil tlak svěřenců Jürgena Kloppa ve vítěznou branku Elliotta.

United doplatil na dobrou formu Bournemouthu, který popáté za sebou bodoval a počtvrté zvítězil. Na Old Trafford vedl od páté minuty, kdy chybu v rozehrávce potrestal Solanke. Ve druhém poločase přidali góly po centrech Taverniera náhradník Billing a Senesi, kteří zpečetili teprve pátou výhru týmu v sezoně.

Podruhé v soutěži se radoval poslední Sheffield, který doma porazil Brentford 1:0. V nastavení prvního poločasu vstřelil premiérový gól v anglické lize McAtee, ve druhém zápase po nástupu do funkce se z první výhry radoval kouč Wilder.

Výsledky 16. kola anglické fotbalové ligy

Crystal Palace – Liverpool 1:2 (57. Mateta z pen. – 76. Salah, 90.+1 Elliott), Brighton – Burnley 1:1 (77. Adingra – 45. Odobert), Manchester United – Bournemouth 0:3 (5. Solanke, 69. Billing, 74. Senesi), Sheffield United – Brentford 1:0 (45.+1 McAtee), Wolverhampton – Nottingham 1:1 (32. Cunha – 14. Toffolo), Aston Villa - Arsenal 1:0 (7. McGinn).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články