Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Premier League a Ligue 1 následují Serii A a La Ligu, přeruší se i Bundesliga

Z důvodu pandemie koronaviru jsou pozastaveny fotbalové soutěže také v Anglii a ve Francii. V Premier League i nižších soutěžích se nebude hrát minimálně do 3. dubna, vedení Ligue 1 termín pro opětovné rozběhnutí zápasů nestanovilo. Minimálně o nadcházejícím víkendu se nebude hrát ani v Německu. V Itálii a ve Španělsku se přestalo hrát už dříve.

Pierre-Emerick Aubameyang z Arsenalu lituje zahozené šance
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Anglie sáhla k razantnímu kroku poté, co byla nákaza objevena u trenéra Arsenalu Mikela Artety a útočníka Calluma Hudsona-Odoie z Chelsea. 

"Nebylo to lehké rozhodnutí, ale zdraví hráčů, členů realizačních týmů a fanoušků musí být na prvním místě," uvedli zástupci Fotbalové asociace a vedení soutěží ve společném prohlášení.

"Rozhodli jsme na základě toho, že se v karanténě začalo objevovat čím dál víc hráčů a členů realizačních týmů," dodali.

V Anglii nicméně věří, že pokud to zdravotní situace v zemi umožní, chtěli by odložené duely po 4. dubnu nahradit.

"Je to náš hlavní cíl, i když je jasné, že to bude velká výzva. Samozřejmě po celou dobu budeme poslouchat doporučení lékařů a hrát se bude, až to bude bezpečné," přidali zástupci Premier League.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Arsenalu je nakažen koronavirem, Premier League je přerušena

Vedení německé ligy se na poslední chvíli rozhodlo odvolat 26. kolo, které mělo začít předehrávkou Düsseldorf - Paderborn.

Na pondělní schůzce s kluby navrhne přerušení první a druhé ligy minimálně do 2. dubna. Původně se o nadcházejícím víkendu mělo hrát bez diváků.

"Naším cílem je dohrát ligu do léta. Jde nám hlavně o sportovní stránku, nicméně musíme brát v potaz i to, že kdybychom soutěž předčasně ukončili, mohlo by to pro některé kluby mít likvidační následky," uvedlo vedení německých soutěží v prohlášení.

Původní plán hrát ještě o tomto víkendu vyvolal kritiku. "To je šílené. Lidi, přestaňte bláznit a proberte se. Jsou přece mnohem důležitější věci než jakýkoliv sport," napsal na Twitteru záložník Thiago Alcantara z Bayernu Mnichov poté, co smazal o poznání tvrdší tweet na adresu bundesligového vedení.

Francie termín pro opětovné rozběhnutí utkání zatím nestanovila. "Vedení se jednohlasně shodlo, že do odvolání přerušíme první a druhou ligu. Jak uvedl francouzský prezident, všeobecný zájem teď musí být nadřazený úplně všemu. Musíme chránit slabé a zastavit šíření epidemie," uvedlo vedení Ligue 1 v prohlášení.

Na neurčito byly také odloženy soutěže ve Skotsku, kde se mělo v neděli odehrát glasgowské derby mezi druhými Rangers a suverénně vedoucím Celticem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články