Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Schickova hlavička rozjásala Řím, náskok Juventusu vyšplhal na osmnáct bodů

Úspěšnou generálku před odvetou osmifinále Ligy mistrů s Atléticem Madrid si v rámci 27. kola Serie A připsali fotbalisté Juventusu. Před vlastními příznivci deklasovali Udine 4:1 a vedou tabulku už o 18 bodů před Neapolí, která jen remizovala v Sassuolu 1:1. AC Milán splnil úlohu favorita a zvítězil nad Chievem, ale v boji o elitní kvarteto nezaváhal ani městský rival Inter se Spalem. V pondělní dohrávce pak uspěl také pátý AS Řím, jenž porazil Empoli 2:1 i díky gólu Patrika Schicka.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick rozhodl o vítězství AS Řím nad Empoli

Schick poprvé po únorovém zranění nastoupil v základní sestavě a třetí brankou v sezoně zařídil poločasové vedení 2:1.

Domácí nejprve už v úvodní čtvrthodině nešťastnou vlastní trefou ztratili brzký náskok, o který se postaral devátým gólem v ročníku nejlepší střelec týmu El Shaarawy. Schick si pak ve 33. minutě naskočil na Florenziho centr z volného přímého kopu a hlavou nasměroval favorita k vítězství.

O zisk plného počtu bodů už neúspěšní osmifinalisté Ligy mistrů nepřišli ani v oslabení po Florenziho vyloučení deset minut před koncem. V 88. minutě sice inkasovali, ale rozhodčí po konzultaci s videem gól kvůli předchozí hře rukou odvolal.

Římský celek se po čtvrtém triumfu z posledních pěti zápasů vrátil na páté místo, na němž má tříbodovou ztrátu na Inter Milán. Empoli se drží jen o bod nad sestupovým pásmem.

Moise Kean se raduje z branky proti Udine
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Hlavní hvězdou Juventusu se v páteční předehrávce stal Moise Kean, který nastoupil v tomto ročníku Serie A teprve potřetí a poprvé se objevil v základní sestavě.

Čerstvě devatenáctiletý Kean skóroval dvakrát už v prvním poločase, když pokaždé zužitkoval rychlou akci spoluhráčů. V tomto ročníku italské ligy nastoupil teprve potřetí a poprvé se objevil od úvodního hvizdu.

Po změně stran zastavili hosté Keana faulem v pokutovém území, což chladnokrevně potrestal Emre Can, a čtvrtý gól Juventusu dal Blaise Matuidi. Až poté si připsali alespoň čestný úspěch i hráči Udine, za které zkorigoval Kevin Lasagna.

Neapol ztratila v Sassuolu

Úvodní gól střetnutí Sassuola s Neapolí zaznamenal v 53. minutě domácí Berardi, který dorazil míč do brány po zblokovaném centru z pravé strany. O vyrovnání se postaral v 86. minutě technickou střelou na zadní tyč Insigne.

Neapol vyhrála z posledních pěti ligových zápasů jediný. Sassuolo čeká na výhru šest utkání a zůstává ve středu tabulky.

Trenér Neapole Carlo Ancelotti
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Favorizovaný Inter se trefil až v 68. minutě, kdy pohotově z otočky zakončil Politano. O deset minut později pojistil výhru "Nerazzurri" Gagliardini. Milánský celek vstřelil posledních osm branek na svém stadionu ve druhých poločasech.

Bergamo poslal do vedení v 50. minutě Zapata a jedenáctým gólem v sezoně vyrovnal ve statistice venkovních branek Messiho z Barcelony a Kanea z Tottenhamu. Za čtvrt hodiny vyrovnal z penalty Quagliarella, který se 20. gólem osamostatnil v čele tabulky střelců Serie A. Výhru však Atalantě přece jen zajistil v 77. minutě dorážkou z velkého úhlu Gosens.

Frosinone přerušilo 599 minut trvající neprůstřelnost turínského gólmana Sirigua, ale vedení neudrželo. Ve druhém poločase otočil zápas ve prospěch "Býků" dvěma brankami Belotti a udržel svůj tým na pohárových příčkách.

Kucka rozvlnil síť podruhé od návratu do Serie A, Piatek dorovnal Ronalda

Slovenský reprezentant si v 78. minutě naskočil na vysoký centr z rohového kopu a důraznou hlavičkou stanovil proti svému bývalému klubu konečný výsledek. Parma proto ukončila sérii bez vítězství, jež trvala šest zápasů. 

AC Milán nezaváhal, porazil poslední Chievo 2:1 a vyhrál pátý zápas v řadě. Utkání rozhodl svým 19. gólem v sezoně Krzysztof Piatek a dotáhl se v tabulce střelců na druhého Cristiana Ronalda z Juventusu. 

Italská fotbalová liga - 27. kolo:

Juventus - Udine 4:1 (11. a 39. Kean, 67. Can z pen., 71. Matuidi - 85. Lasagna), Parma - FC Janov 1:0 (78. Kucka), Chievo - AC Milán 1:2 (41. Hetemaj - 31. Biglia, 57. Piatek), Boloňa - Cagliari 2:0 (34. Pulgar z pen., 77. Soriano), Boloňa - Cagliari 2:0 (34. Pulgar z pen., 77. Soriano), Frosinone - FC Turín 1:2 (42. Paganini - 56. a 78. Belotti), Inter Milán - Spal Ferrara 2:0 (67. Politano, 77. Gagliardini), Sampdoria Janov - Bergamo 1:2 (65. Quagliarella z pen. - 50. Zapata, 77. Gosens), Sassuolo - Neapol 1:1 (53. Berardi - 86. Insigne), Fiorentina - Lazio Řím 1:1 (61. Muriel - 23. Immobile), AS Řím - Empoli 2:1 (9. El Shaarawy, 33. Schick - 12. vlastní Juan Jesus).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články