Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finálovou přestřelku rozhodl Lukakův "vlastňák", Sevilla slaví šestý triumf v Evropské lize

V prvním poločase finálového duelu mezi Sevillou a Interem Milán byly k vidění hned čtyři branky a obě mužstva šla do kabin za nerozhodného stavu 2:2. To v druhé půli se čekalo na gól až do minuty 74., kdy si míč po nůžkách Diega Carlose srazil do vlastní sítě Romelu Lukaku, který jen chvíli předtím neproměnil samostatný únik na branku Sevilly. Španělé tak nakonec zvítězili 3:2 a radují se z rekordního šestého vítězství v Evropské lize. Z trofeje se raduje i český brankář Tomáš Vaclík, místo něhož však utkání odchytal Maročan Jasín Bunú.

Sevilla slaví šestý triumf v Evropské lize
zdroj: ČTK/AP/Ina Fassbender

Inter začal výborně a v páté minutě se ujal vedení. Diego Carlos fauloval ve vápně Romela Lukaka, který na sebe vzal odpovědnost a z pokutového kopu se nemýlil. Belgický útočník vylepšil vlastní rekord, když v soutěži skóroval v 11. utkání za sebou, do nějž nastoupil.

V dresu "Nerazzurri" zaznamenal 34. soutěžní branku v ročníku. Tolik tref za Inter v premiérové sezoně naposledy nastřílel legendární Brazilec Ronaldo v ročníku 1997/98.

Mezi dvanáctou a 33. minutou otočil stav dvěma hlavičkami Luuk de Jong. O chvíli později ale stejným způsobem srovnal Diego Godín.

Vedení na stranu italského mužstva mohl ve druhém poločase vrátit Lukaku, jenže samostatný únik zakončil pouze střelou do Bunúa.

Rozhodující okamžik tak přišel v 74. minutě, kdy se po standardní situaci odrazil míč ke Carlosovi, jehož "nůžky" nešťastně usměrnil do vlastní sítě Lukaku. Trenér Interu Antonio Conte následně provedl trojí střídaní a jeden z nově příchozích Alexis Sánchez málem srovnal. V pádu však nezakončil ideálně a bek Jules Koundé z brankové čáry odkopl míč. Další šanci si už milánské mužstvo nevypracovalo.

Sevilla neprohrála ani šesté finále soutěže, která se dříve hrála pod názvem Pohár UEFA, a navázala na prvenství z let 2006–2007 a 2014–2016. Inter se dosud radoval ze třech primátů v letech 1991, 1994 a 1998.

Sevilla - Inter Milán 3:2 (2:2)

Branky: 12. a 33. De Jong, 74. Carlos - 5. Lukaku z pen., 35. Godín. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra - Kamphuis (video, všichni Niz.). ŽK: Carlos, Banega - Conte (trenér), Barella, Bastoni, Gagliardini. Bez diváků.

Sevilla: Bunú - Navas, Koundé, Carlos (86. Gudelj), Reguilón - Jordán, Fernando, Banega - Ocampos (70. El Haddadi), De Jong (86. En-Nesjrí), Suso (77. Vázquez). Trenér: Lopetegui.

Inter Milán: Handanovič - Godín (90. Candreva), De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio (78. Moses), Barella, Brozovič, Gagliardini (78. Eriksen), Young - Lukaku, Martínez (78. Sánchez). Trenér: Conte.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články