Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Straku nahradí v Karviné slovenský kouč Jarábek

Nového trenéra našlo vedení fotbalové Karviné velmi rychle. Po pondělním propuštění Františka Straky se jeho funkce ujal Juraj Jarábek. Sedmapadesátiletý stratég vedl naposledy Zlaté Moravce, ve slovenské lize působil i v Trnavě. Největší úspěch zažil v Dinamu Tbilisi, s kterým v roce 2016 vyhrál gruzínskou ligu i pohár.

Juraj Jarábek, trenér MFK Karviná
zdroj: facebook.com/MFK Karviná

"Od angažování trenéra Jarábka si slibujeme zlepšení herního projevu a především body v tabulce, kterých nemáme moc," uvedl člen představenstva MFK Karviná Petr Hort na klubovém webu.

Slezané jsou v prvoligové tabulce předposlední. Už pět zápasů nevyhráli a nedali v nich ani gól. Zejména proto skončil po osmi měsících dosavadní kouč Straka.

Karviná, která se v minulé sezoně zachránila až v baráži proti druholigové Jihlavě, uzmula v 16 kolech aktuálního ročníku 11 bodů za dvě vítězství a pět remíz. V tabulce má náskok jednoho bodu na poslední Opavu.

Jarábek už vedl krátce po podpisu smlouvy i první trénink. "Některé chlapce z týmu znám. Slováky velmi dobře ještě ze slovenské ligy, Libora Hrdličku jsem vedl v Dinamu Tbilisi. Samozřejmě sleduji českou ligu, takže mám obraz, jací jsou zde fotbalisté," upozornil slovenský kouč.

V novém angažmá ho čeká mimořádně těžký začátek. Karviná po reprezentační pauze přivítá příští neděli druhou Plzeň a v dalším kole ji čeká v Praze vedoucí Slavia.

"Já se osobně těším, protože jsou to top mužstva české ligy. Ale těším se i z toho pohledu, že nás čeká hodně práce. Kádr je solidní. Věřím, že to byla náhoda a potřebuje jen nový impulz a nakopnutí, abychom dosahovali lepších výsledků a dokázali se odrazit trošku výš v tabulce," dodal Jarábek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články