Tenisová trenérská rošáda dokončena. Strýcová angažovala Kotyzu, bývalého kouče Plíškové

ČTK ČTK
6. 12. 2017 18:28
Česká tenistka Barbora Strýcová má nového kouče. Povede ji David Kotyza, s nímž v září ukončila spolupráci Karolína Plíšková.
Barbora Strýcová
Barbora Strýcová | Foto: ČTK

Praha - Tenistku Barboru Strýcovou bude koučovat David Kotyza. Padesátiletý trenér naposledy vedl Karolínu Plíškovou, která v létě strávila osm týdnů na prvním místě světového žebříčku.

Předtím Kotyza spolupracoval s dvojnásobnou wimbledonskou šampionkou Petrou Kvitovou nebo s další bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska.

"Davida jsem oslovila s žádostí o spolupráci a on moji nabídku přijal. Uznávám ho jako velkého profesionála, je to cílevědomý a precizní kouč, který toho v ženském tenise hrozně moc dokázal," uvedla Strýcová na sociálních sítích.

Plíšková po necelém roce ukončila spolupráci s Kotyzou v září. Následně se dohodla s Tomášem Krupou, který do té doby vedl právě Strýcovou. Jednatřicetiletá fedcupová vítězka jeho odchod těžce nesla.

"Tahle volba se nabízela, snažila jsem se pro sebe najít to nejlepší řešení. Chci kolem sebe ten nejlepší tým lidí, který mi ještě pomůže se tenisově posunout. Myslím, že lepší ženský trenér v Čechách není," vysvětlila Strýcová.

S Kotyzou se zná už z minulosti. "S Davidem jsem chvíli trénovala, už když mi bylo osmnáct, za tu dobu jsme se oba hodně posunuli," řekla.

"Má za sebou super úspěchy - s Petrou Kvitovou slavil grandslamy, Karolínu Plíškovou dostal na post světové jedničky a já doufám, že se mu bude dařit i se mnou," doplnila.

Vedle Kotyzy bude Strýcové pomáhat ještě Lukáš Dlouhý. "Už se všichni připravujeme na novou sezonu, hned po Vánocích letím na Nový Zéland, takže naplno makám na fyzičce i mojí hře. Pánové, moc se těším, jak to spolu rozjedeme," dodala Strýcová.

 

Právě se děje

Další zprávy