Posun ve vyšetřování přepadení tenistky Kvitové. Pachatele však policie nejspíš nemá

ČTK ČTK
15. 11. 2017 10:11
Policisté svolali na čtvrtek briefing k vyšetřování loňského přepadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě. Důvodem je podle informací ČTK posun ve vyšetřování, o dopadení pachatele však zřejmě nejde.
Petra Kvitová
Petra Kvitová | Foto: Reuters

Olomouc - Tenistka Petra Kvitová byla přepadena ve svém bytě 20. prosince, dvojnásobná wimbledonská vítězka při něm utrpěla vážné poranění ruky. Policisté v této souvislosti získali od veřejnosti více než 300 podnětů, případ vyšetřují jako vydírání. Incidentem se zabývají 11 měsíců.

"Jde o posun v trestním řízení. Na briefingu se vedoucí odboru obecné kriminality vyjádří k tomu, jak probíhalo v tomto trestním řízení šetření. Bližší informace budou ve čtvrtek," řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Kvitovou přepadl neznámý muž před Vánoci v jejím bytě. Při potyčce ji pořezal na levé ruce, ve které hráčka drží raketu. Ještě týž den večer tenistka absolvovala téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence trvala několik měsíců, Kvitová se vrátila na turnaje v květnu.

Případ policie vyšetřuje jako zvlášť závažný zločin vydírání. Pachateli hrozí pět až 12 let vězení. Vyšetřovatelé při stanovení právní kvalifikace zohlednili i zranění tenistky. Případ vyšetřují podle odstavce, podle kterého pachatel tímto činem způsobil oběti těžkou újmu na zdraví.

Policisté se několikrát obrátili s prosbou o pomoc na veřejnost. V srpnu kriminalisté ČTK řekli, že od veřejnosti dostali více než 300 podnětů a mají několik vyšetřovacích verzí. Kvitová při výslechu agresora podrobně popsala a policisté několik dní po incidentu zveřejnili jeho předběžnou podobu - šlo o muže ve věku do 35 let, vysokého asi 180 centimetrů, se světlou pletí, hnědýma očima a krátkými hnědými vlasy.

Vypsána byla také odměna za informace vedoucí k jeho dopadení, která se vyšplhala na půl milionu korun. K původním 100.000 korun, které začátkem ledna nabídl prostějovský klub, přidal muž, jenž nechtěl zveřejnit svou totožnost, ještě 400.000 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy