Čeští tenisté se o baráž Davisova poháru utkají s Izraelem

ČTK ČTK
3. 2. 2018 18:09
Izraelci otočili zápas v Jihoafrické republice a v dubnu zamíří do Česka.
Dudi Sela, opora izraelského daviscupového týmu
Dudi Sela, opora izraelského daviscupového týmu | Foto: Reuters

Centurion - Čeští tenisté se ve druhém kole evropsko-africké zóny Davisova poháru utkají s Izraelem, který otočil zápas s Jihoafrickou republikou z 1:2 na konečných 3:2. Hrát se bude v dubnu v Česku, vítěz postoupí do baráže o Světovou skupinu. Z ní Češi sestoupili loni po 12 letech po prohře v baráži s Nizozemskem.

Izraelci dnes v jihoafrickém Centurionu za nerozhodného stavu nejprve prohráli čtyřhru, ale poté týmová jednička Dudi Sela, který je ve světovém žebříčku na 97. místě, porazil Lloyda Harrise a vyrovnal. V rozhodujícím duelu Edan Lešem zdolal Nicolaase Scholtze 6:3, 7:5.

V nominaci kapitána Harela Levyho na zápas s JAR byli kromě Sely a Lešema (254. na žebříčku) ještě Igor Smilansky (460.), Daniel Cukierman (1187.) a Jonathan Erlich (81. ve čtyřhře).

S Izraelci se čeští tenisté střetli naposledy v roce 1994, kdy v duelu prvního kola Světové skupiny zvítězili na soupeřově půdě 4:1. Předchozí dvě střetnutí se odehrála ještě před rozpadem Československa, obě země si připsaly po jedné výhře.

Nejlepším výsledkem Izraele v Davisově poháru bylo semifinále v roce 2009, v němž bylo nad jeho síly Španělsko. S ním si následně poradili Češi a podruhé v historii zvedli nad hlavu "salátovou mísu". Světovou skupinu hráli izraelští tenisté naposledy v roce 2013.

 

Právě se děje

Další zprávy