Slovan Bratislava by měl v KHL trénovat Kýhos

ČTK ČTK
18. 6. 2015 11:35
Osmapadesátiletý český kouč, jenž po minulé sezoně skončil na lavičce Komety Brno, ještě nemá ve slovenském klubu podepsanou smlouvu, nicméně na podmínkách je prakticky dohodnutý.
Vladimír Kýhos
Vladimír Kýhos | Foto: Lukáš Caha

Bratislava - Hokejisty Slovanu Bratislava by měl v KHL trénovat Vladimír Kýhos. Osmapadesátiletý český kouč, jenž po minulé sezoně skončil na lavičce Komety Brno, ještě nemá ve slovenském klubu podepsanou smlouvu, nicméně na podmínkách je prakticky dohodnutý.

Slovan navzdory tomu, že se kvůli ekonomickým problémům mluvilo o jeho odchodu z KHL, bude v mezinárodní soutěži pokračovat. Vedení ligy ve středu tým potvrdilo jako účastníka Bobrovovy divize a bratislavský klub se nezúčastní dnešního losování slovenské extraligy.

"Smlouvu jsem ještě nepodepsal, ale je pravda, že o ní jednáme. Mám ji na stole a v podstatě jsme dohodnutí," řekl deníku Plus jeden deň Kýhos, jenž o kontraktu jednal se sportovním manažerem Slovanu Oldřichem Šteflem. "Řekl mi, že klidně můžu jet na dovolenou, abych stihl přípravu, která oficiálně začne 1. července. Tak jsem se rychle sbalil a odletěl do Řecka. Vrátím se příští týden," uvedl Kýhos.

Do Slovanu si chce český kouč přivést jednoho ze svých asistentů z Brna Martina Pešouta, druhým asistentem by měl být na přání klubu Slovák. "S Martinem Pešoutem se dobře známe, táhneme to spolu čtyři roky - dva v Karlových Varech a dva v Brně, kde jsme získali stříbro a bronz," připomněl Kýhos úspěchy z minulých dvou sezon.

Bývalý hokejový reprezentant a litvínovský odchovanec Kýhos by si v případě odchodu do Slovanu vyzkoušel první trenérské zahraniční angažmá. V nejvyšších dvou českých soutěžích vedl mateřský Litvínov, rodný Chomutov, Tábor, Karlovy Vary a od února roku 2013 Kometu. V Brně mu po uplynulém ročníku skončila smlouva a klub převzal bývalý reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Slovan trénoval od jeho vstupu do Kontinentální ligy v roce 2012 český kouč Rostislav Čada. Po jeho odchodu loni v září dokončil minulou sezonu Fin Petri Matikainen.

 

Právě se děje

Další zprávy