Pavelka zatím do Kasimpasy neodcestoval, přestup se komplikuje

ČTK ČTK
16. 1. 2016 19:04
Přestup fotbalového reprezentanta Davida Pavelky z Liberce do turecké Kasimpasy stále není dotažen. Hráč dokonce zatím ani neodcestoval na zdravotní testy.
David Pavelka v reprezentačním dresu
David Pavelka v reprezentačním dresu | Foto: Milan Kammermayer

Liberec - Přestup fotbalového reprezentanta Davida Pavelky z Liberce do turecké Kasimpasy stále není dotažen. Hráč dokonce zatím ani neodcestoval na zdravotní testy. Turecký celek totiž stále nepotvrdil přestupní smlouvu. A to i přesto, že se oba kluby už v pátek dohodly.

"Jde o komplikovaný transfer. Z liberecké strany byly všechny potřebné dokumenty již zkompletovány, ale čeká se stále na potvrzení transferové smlouvy ze strany tureckého klubu. Podmínkou je, že celá transferová částka bude proplacena v jedné platbě," uvedl v tiskovém prohlášení hráčův agent Viktor Kolář, který však nadále zůstává optimistou, že přestup bude dotažen.

Čtyřiadvacetiletý záložník tak stále čeká na to, aby mohl odletět do Turecka na prohlídku a podpis smlouvy. Pokud se tak stane, Liberec přijde během jediného týdne o druhého reprezentanta. Ve středu přestoupil do Sparty ofenzivní záložník Josef Šural.

Pavelku v případě úspěšného dokončení přestupu čeká první zahraniční angažmá. Vysloužil si ho výbornými podzimními výkony, které mu vynesly místo v národním týmu. Odchovanec Sparty hrál českou ligu také za letenský klub a za Slovácko.

Na konci minulého roku Pavelka prodloužil s Libercem smlouvu do června 2017 a zdálo se, že minimálně do konce sezony a letního evropského šampionátu ve Francii na severu Čech zůstane. Nakonec ale nejspíš dá přednost lukrativní nabídce čtvrtého týmu turecké ligy.

Kasimpasa má po 17 kolech stejně bodů jako třetí Galatasaray Istanbul a bojuje o evropské poháry. V minulosti v klubu působili čeští hráči Petr Bolek a Petr Pavlík.

 

Právě se děje

Další zprávy