Samkovou zachránilo zrušení kvalifikace, českým reprezentantům se ve Val Thorens nedařilo

ČTK ČTK
12. 12. 2017 17:25
Kvalifikační jízdy snowboardistek sice ve Francii začaly, ale posléze byly i ke štěstí Evy Samkové zrušeny a pojedou se zřejmě před hlavním závodem.
Eva Samková
Eva Samková | Foto: SnowNomads

Val Thorens (Francie) - Kvalifikaci na Světový pohár ve snowboardcrossu ve Val Thorens dnes absolvovali pouze muži a Jan Kubičík ani Radek Vintr do středečního závodu nepostoupili. Kvalifikační jízdy žen sice ve Francii začaly, ale posléze byly i ke štěstí Evy Samkové zrušeny a pojedou se před závodem.

Olympijská vítězka Samková se na trať i přes špatné podmínky ještě dostala. "Jela jsem v době, kdy v dolní části byla mlha. Vjela jsem do poslední klopky, spadla a další skok jsem přejela krokem," popsala Samková v tiskové zprávě. Zaznamenala až dvacátý čas a do finále by nepostoupila. "Což se naštěstí nestane," doplnila.

Stejně dopadla i Vendula Hopjáková, ale kvalifikace byla posléze zrušena. Třetí Češka Kateřina Louthanová se na trať vůbec nedostala. "Pro příště víme, že v případě takhle špatného počasí je potřeba dole podat protest, což jsme neudělali a málem tím vypadli ze závodu," řekl trenér Marek Jelínek.

Snowboardcrossařky pojedou kvalifikační jízdu od 10:00, závod by měl začít o dvě a půl hodiny později.

Kvalifikaci mužů ovládl Australan Adam Lambert. Kubičík spadl a obsadil 72. místo daleko za postupující dvaatřicítkou. Vintr jízdu nedokončil.

 

Právě se děje

Další zprávy