V Berlíně to poprvé cinklo. Ogrodníková poslala svůj oštěp za stříbrem

Sport ČTK Sport, ČTK
Aktualizováno 10. 8. 2018 22:32
Čeští atleti získali první medaili na mistrovství Evropy v Berlíně. O stříbrný úspěch se postarala oštěpařka Nikola Ogrodníková, která hodem 61,85 metru nestačila pouze na domácí Němku Christin Hussongovou.
Nikola Ogrodníková ve finále oštěpu na ME v Berlíně.
Nikola Ogrodníková ve finále oštěpu na ME v Berlíně. | Foto: Ivana Roháčková

Berlín - První medaili pro českou výpravu na atletickém mistrovství Evropy v Berlíně získala oštěpařka Nikola Ogrodníková a navázala na dvojnásobnou olympijskou vítězku Barboru Špotákovou. Porazila ji jen Němka Christin Hussongová díky novému rekordu šampionátu 67,90 metru. Druhá česká oštěpařka Irena Šedivá obsadila sedmé místo.

Ogrodníková už v této sezoně stála třikrát na stupních vítězů při Diamantové lize, v Lausanne dokonce na stupni nejvyšším. Do svého prvního velkého finále vstoupila hodem dlouhým 61,85 m a ten nakonec stačil na stříbro, protože soupeřkám se příliš nedařilo.

Ogrodníková se cítila úplně jinak než před čtvrteční kvalifikací. "Měla jsem takovou bojovnou náladu, že jsem věděla, že si jdu pro medaili. Nebyla jsem vůbec rozklepaná, spíš jsem šla do toho moc," popisovala své naladění. Zůstala několik metrů za svými letošními nejdelšími hody, ale i tak získala vytoužený cenný kov.

"Já jsem nevěřila, že ten výkon bude stačit. Říkala jsem si, že dneska těch 64, 65 můžu hodit a tohle bude výkon na medaili. Vůbec jsem nečekala že se holky budou trápit jako já," dodala. 

Jen Hussongová se před domácím publikem vypnula k mimořádnému výkonu. Už v kvalifikaci poprvé přehodila 67 metrů a ve finále se hned prvním hodem ještě zlepšila. Vítězstvím napodobila čtvrteční triumf svého krajana Thomase Röhlera. Šedivá hodila 59,76.

 

Právě se děje

Další zprávy