Maslák doběhl třetí na mítinku Diamantové ligy v Oslu

ČTK ČTK
Aktualizováno 15. 6. 2017 21:17
Pavel Maslák doběhl na mítinku Diamantové ligy v Oslu na třetím místě. V závodě na čtyři sta metrů doběhl v čase 45,62 a zaostal tak jen o desetinu za svým letošním maximem.
Pavel Maslák na letošním mistrovství republiky.
Pavel Maslák na letošním mistrovství republiky. | Foto: Dalibor Sosna

Oslo - Čtvrtkař Pavel Maslák doběhl třetí na mítinku Diamantové ligy v Oslu. Český rekordman časem 45,52 sekundy o desetinu zaostal za svým letošním maximem ze závodu v americkém Eugene. Při třetím letošním startu v prestižním seriálu poprvé skončil na stupních vítězů. Vyhrál dvacetiletý Baboloki Thebe z Botswany, který o pět setin pokořil hranici 45 sekund. Masláka porazil ještě Brit Matthew Hudson-Smith (45,16).

Maslák o víkendu na republikovém šampionátu v Třinci prokázal dobrou rychlostní formu a vylepšil vlastní český rekord na dvoustovce. Čtvrtku v Oslu rozběhl svižně a držel krok s favorizovaným běžcem z Botswany, který běžel vedle něj ve čtvrté dráze. V závěru pak uhájil třetí příčku o setinu před dotírajícím Belgičanem Kevinem Borléem.

Bezprostředně po závodě měl Maslák smíšené pocity. "Chtěl jsem běžet rychleji. Umístění je super, ale teď rychle nevím, proč byl pomalý čas. Asi ty čtyři běhy z Třince. Cítil jsem těžší nohy. V úvodu se ochladilo a zvedl se protivítr," uvedl na facebooku Top Athletics. V Oslu bude české barvy hájit ještě Jakub Holuša na patnáctistovce.

Závod tyčkařek při absenci olympijské šampionky a vítězky úvodních dvou mítinků Diamantové ligy Ekaterini Stefanídiové vyhrála Kubánka Yarisley Silvaová. Úřadující mistryně světa jako jediná překonala 481 centimetrů.

První letošní vítězství v závodě Diamantové ligy na stovce si připsal bronzový olympijský medailista Andre de Grasse. V závodě, na jehož startu chyběli Američané i Jamajčané, se nedostal pod 10 sekund. Letošní maximum si vylepšil na 10,01.

Vložený závod mílařů do dvaceti let vyhrál šestnáctiletý domácí talent Jakob Ingebrigtsen. Mladší bratr sourozenců Henrika a Filipa se znovu dostal pod čtyři minuty. Svůj výkon z Eugene, kde se mu to povedlo jako nejmladšímu běžci v historii, vylepšil téměř o dvě sekundy na 3:56,29.

Mítink atletické Diamantové ligy v Oslu:

Muži:

400 m: 1. Thebe (Botsw.) 44,95, 2. Hudson-Smith (Brit.) 45,16, 3. Maslák (ČR) 45,52.

Ženy:

Tyč: 1. Silvaová (Kuba) 481, 2. Sidorovová (Rus.) 475, 3. Ryzihová (Něm.) 465.

 

Právě se děje

Další zprávy