Ledecká: Bylo znát, že je něco ve vzduchu. Byli to drobnější Korejci, kteří se nestihli zakotvit

Sport ČTK Sport, ČTK
12. 2. 2018 8:41
Česká hvězda osobitě okomentovala skutečnost, že byl kvůli větru přeložen obří slalom žen, a za slopestylistky chtěla jít stávkovat.
Stewardi na trati obřího slalomu se museli kvůli větru přidržovat tyčí od ochranných sítí.
Stewardi na trati obřího slalomu se museli kvůli větru přidržovat tyčí od ochranných sítí. | Foto: Reuters

Pchjongčchang - Ester Ledecká se měla dnes ráno postavit ke svému prvnímu startu na olympiádě v Pchjongčchangu, jenže obří slalom alpských lyžařek byl kvůli silnému větru přeložen na čtvrtek.

"Od rána bylo jasný, že je něco ve vzduchu. Ukázalo se, ze to byli drobnější Korejci, kteří se nestihli zakotvit," glosovala zrušení závodu svérázně Ledecká. Litovala snowboardistky, které nakonec musely závodit.

"Přitom slopestyle je nebezpečný i v bezvětří. Takže plavaly vzduchem nakonec i snowboarďačky. Chtělo se mi jít za ně stávkovat! Přivázat se k zábradlí navzdory větru a minus 20 stupňům," řekla Ledecká. 

Ledecká může jako první v historii závodit na olympiádě na lyžích i na snowboardu. Vedle obřího slalomu by měla jet ještě super-G. Na prkně bude favoritkou paralelního obřího slalomu. Nadále věří, že všechny své plánované starty zvládne. "Vzhledem k předpovědím se ale asi poohlídnu po nějakém sportu v hale," dodala.

 

Právě se děje

Další zprávy