Zlín zlomil Plzeň v sedmi minutách. Potřebovali bychom víc slavnostních utkání, smál se Hamrlík

Marek Janoš Marek Janoš
13. 1. 2018 11:32
Berani porazili Plzeň 4:1. K utkání nastoupili v retro dresech s písmenem „G“ na oslavu 50 let extraligy ve Zlíně. Fanoušci vytáhli transparent „Zlín není Gottwaldov".
Antonín Honejsek a Ondřej Veselý oslavují branku.
Antonín Honejsek a Ondřej Veselý oslavují branku. | Foto: Lukáš Drštička

Zlín - Lídr extraligové tabulky z Plzně padl ve Zlíně. O výsledku utkání rozhodla branková smršť ze strany domácích v úvodních sedmi minutách zápasu, která z branky vyhnala Miroslava Svobodu.

Do branky se za stavu 0:3 postavil Alexandr Hylák. "Naštěstí nám tam spadly tři branky v úvodu a zbytek zápasu jsme si už nějak pohlídali," ulevilo se útočníkovi Ondřeji Veselému.

Znovu se skóre měnilo až chvíli před koncem. Nejdříve na 4:0 pro domácí zvýšil Roberts Bukarts, v závěru v přesilovce pět na tři korigoval skóre Ondřej Kratěna. "Bylo důležité, že jsme drželi dlouho náskok 3:0. Plzeň má šikovné útočníky, dokáží dát za malou chvíli klidně i ty tři branky," komentoval Veselý, který už v první minutě zápasu otevřel šikovnou tečí skóre.

"Začátek rozhodl. Zlín měl výborný nástup, my jsme byli asi ještě v autobuse," krčil rameny plzeňský asistent trenéra Jiří Hanzlík. "Je to otázka spíš na hráče, co se stalo. My jsme je na nástup domácích upozorňovali celý den," dodal.

Domácí odehráli druhou a třetí třetinu trpělivě a takticky. "Chtěli jsme se ponaučit z předchozích zápasů. I když jsme vedli třeba náskokem tří branek, tak jsme to na konci nechtěně zdramatizovali. To jsme nechtěli připustit," řekl Ondřej Veselý.

Zlíňané, kteří odehráli utkání ve speciální edici retro dresů, tak mohli oslavit výročí 50 let v české nejvyšší soutěži. Utkání mělo slavnostní úvod. Toho se účastnili také členové týmu, který v sezóně 1959/1960 vybojoval poprvé postup zlínského klubu mezi elitu.

"Takových slavnostních zápasů bychom asi potřebovali víc," smál se po zápase zlínský asistent trenéra Martin Hamrlík. "Přijde víc lidí, hráči mají větší motivaci," dodal. Začátek utkání označil za snový. "Spadly nám tam všechny šance," poukázal.

Zlín čeká náročný závěr sezóny. Pořád je blízko pozicím zajišťujícím přímý postup do play off, zároveň na něj ale dotírají týmy bojující o předkolo. "Na týmy shora se nám bude hrát možná trošku líp, než na týmy bojující o desítku, které jsou na tom bodově podobně jako my," myslí si Veselý.

"Jako malý jsem ještě začínal s géčkem na dresu," vrátil se Veselý k podobě retro dresů s velkým písmenem gé na hrudi. Fanoušci klubové výročí oslavili, zároveň si ale neodpustili transparent "Zlín není Gottwaldov" s přeškrtnutými symboly srpu a kladiva.

 

Právě se děje

Další zprávy