Olomouc přišla v divoké první třetině o vedení, nakonec porazila Pardubice 5:3

ČTK Sport ČTK, Sport
8. 2. 2018 20:52
Hokejisté Olomouce šli v zápase s Pardubicemi v páté minutě do vedení díky Lašovi, poté ale během dvou minut hosté otočili zásluhou Perreta na 2:1. "Kohouti" ještě do první pauzy srovnali gólem Hermana. Jeden gól padl na každé straně ve druhé třetině. Ve třetí části byla úspěšnější Olomouc, díky trefám Strapáče a Irgla zvítězila 5:3.
Hokeisté Olomouce.
Hokeisté Olomouce. | Foto: Tomáš Liška

Olomouc - Hokejisté Olomouce porazili v dohrávce 49. kola extraligy Pardubice 5:3. Hanáci prohrávali na začátku sedmé minuty 1:2, pak vyrovnaný duel rozhodli dvěma góly ve třetí třetině a snížili svou ztrátu na první šestku na tři body. O bod menší manko mají z osmé příčky na svého dnešního soupeře. Olomouc utnula sérii tří zápasů bez bodového zisku, útočník Jan Eberle si připsal tři asistence.

Olomouc nastoupila bez své brankářské opory Konráda, který už je se slovenským týmem na OH v Koreji. Do konce sezony navíc Hanáci nemohou pravděpodobně počítat ani s Jerglem a Škůrkem. Pardubice začaly na Hané aktivně, při střídání třetí formace zamknuly domácí v jejich pásmu a Kaut pálil z dobré pozice nad Faltrovu branku.

Ve čtvrté minutě šli ale do vedení Kohouti: Eberle nahodil pomalý puk na branku a Laš jej dokázal tečovat mezi Kacetlovy betony. O minutu později však Dynamo srovnalo, když se zblízka trefil francouzský útočník Perret. Třetí formace Pardubic hrála fantasticky, i ve třetím střídání měla tutovku a Perret opět jako přes kopírák překonal Faltra, když mu po buly tentokrát nahrál Poulíček.

V přesilovce Olomouce pálil od modré čáry dvakrát nebezpečně Vyrůbalík, na druhé straně mohl naopak vedení Dynama navýšit Rolinek, kterého ale vychytal Falter. Na druhé straně byli blízko srovnání Ostřížek s Knotkem, i Kacetl se činil. Olomouci se přeci jen podařilo vyrovnat, když Herman dorazil Lašovu střelu. Dvě minuty před přestávkou málem slavil hattrick Perret, jenže tečí Wishartovy rány puk za olomouckého gólmana nedostal.

Ve druhé části šli domácí do vedení. Wishartův faul potrestal už po šesti vteřinách přesilové hry domácí kapitán Vyrůbalík. Pardubice hrály hned po inkasování také v početní převaze, rány od Petra Sýkory létaly kolem tyčí, ale Kohouti se ubránili. V polovině duelu už ale nedokázali čelit tlaku první pardubické formace a právě Sýkora vyrovnal. O chvíli později trefil horní tyčku útočník Dynama Beran.

Třetí třetina byla dlouho vyrovnaná, až ve 48. minutě se nejdříve u mantinelu prosadil hitem na Poulíčka Strapáč, aby pak dorazil Burianovu střelu za Kacetlova záda. Hosté začali hrát bez brankáře už dvě minuty před koncem, Ondrušek však sotva uvěřitelně minul prázdnou branku. Definitivně rozhodnout se tak povedlo až Irglovi.

49. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Laš (Eberle, Holec), 16. Herman (Laš, Eberle), 24. Vyrůbalík (Jaroměřský, Eberle), 48. Strapáč (Burian, Irgl), 60. Irgl (Burian) - 5. Perret (M. Kaut, Poulíček), 7. Perret (Poulíček, M. Kaut), 29. P. Sýkora (Rolinek, Marosz). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Jindra, Zíka. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 4141.

Olomouc: Falter - Jaroměřský, Vyrůbalík, Houdek, Onrušek, J. Galvas, L. Galvas, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, J. Káňa II - Skladaný, Herman, Burian - Ostřížek, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Janecký a Marek.

 

Právě se děje

Další zprávy