Sparta odvrátila pohromu a porazila Litvínov. Ten nabírá na dně ztrátu

Sport ČTK Sport, ČTK
Aktualizováno 10. 10. 2017 22:02
Hokejisté Sparty porazili Litvínov 3:1 a ukončili sérii tři porážek. Proti poslednímu celku extraligy však měli problémy. Poslední dvě třetiny prohráli na střely 9:35. Hráči Vítkovic padli už pětkrát za sebou. Ačkoliv proti Olomouci začali střílet góly, odcházeli do šatny s výsledkem 3:4 po nájezdech. Rozhodující branku dal v deváté sérii Jan Knotek.
Hráči Sparty slaví gól.
Hráči Sparty slaví gól. | Foto: ČTK

Praha - Hokejisté posledního Litvínova nadále strádají a po porážce v dohrávce 4. kola Tipsport extraligy na ledě pražské Sparty 1:3 se jejich neúspěšná série prodloužila už na osm proher za sebou. Verva tak ztrácí stále pět bodů na dvanáctý Liberec a třinácté Pardubice. Polepšila si Olomouc, která vyhrála v Ostravě v předehrávce 15. kola nad Vítkovicemi 4:3 po samostatných nájezdech a poskočila z 11. na 10. pozici.

Naděje na úspěch se Litvínov, který při dlouhé sérii proher získal jediný bod, začala rozplývat v O2 areně už v první třetině. V její polovině otevřel skóre Robert Říčka a dvě vteřiny před první pauzou zvýšil v přesilovce Lukáš Pech, který ještě ve 27. minutě v další početní výhodě upravil na 3:0. V úvodu druhé třetiny zkorigoval výsledek František Gerhát.

"Hokej se hraje od začátku. A ten nám nevyšel. Nevím, jestli to je už tím, že na hráčích leží deka a chybí jim sebevědomí, protože se sebevědomím roste pohyb a nápady. A jedno s druhým dělá hokej hokejem. Bohužel ale náš výkon byl zkraje ustrašený a dostali jsme dva góly, na začátku druhé třetiny třetí," uvedl asistent trenéra Litvínova Darek Stránský.

"Od té chvíle jakoby mávnutím kouzelného proutku asi z hráčů spadl ten stres a v relativně ztraceném zápase se mužstvo začalo hýbat, bylo to agresivní a přesně takové, jak by to mělo vypadat od začátku. Ale přišlo to pozdě, proto odjíždíme bez bodu," dodal Stránský.

Sparta ukončila třízápasovou sérii bez bodového zisku a poskočila na sedmou příčku. "Začali jsme výborně podobně jako minule ve Zlíně, akorát s tím rozdílem, že tady se nám podařilo vstřelit dva góly, pak jsme přidali i třetí. Mužstvo se pak uklidnilo, možná ale až moc. Litvínov začal hrát trochu vabank, zlepšil pohyb a celou třetí třetinu jsme byli pod tlakem. Ale z hlediska taktického výkonu to bylo zvládnuté dobře," řekl trenér Sparty Jaroslav Nedvěd.

Vítkovice prohrály popáté v řadě. Olomouc po drtivém úvodu druhé části a třech slepených gólech během 88 sekund vedla 3:1, ale domácí dokázali dovést zápas do prodloužení. O dvoubodovém vítězství Hanáků pak v nájezdech rozhodl Jan Knotek.

"První třetina byla hrůzostrašná, naštěstí jsme dostali jen jeden gól. Vítkovice byly jasně lepší. Nebylo tam nic dobře, podržel nás gólman Konrád. Na začátku druhé třetiny jsme dali tři rychlé góly a otočilo se to. Nakonec jsme vybojovali dva body, které pro nás mají cenu zlata," prohlásil asistent trenéra Olomouce Jan Tomajko.

Dohrávka 4. kola hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Říčka (P. Vrána), 20. Pech (Saponari, J. Hlinka), 27. Pech (Saponari, J. Hlinka) - 44. Gerhát. Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - J. Ondráček, D. Klouček. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 6436.

Sparta: Honzík - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Kalina, J. Mikuš - Smejkal, Pech, Saponari - Forman, J. Hlinka, Klimek - Uher, P. Vrána, Říčka - A. Kudrna, Reichenberg, Kumstát. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Dietz, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Z. Sklenička, Baránek - Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš - Matoušek, Gerhát, J. Černý - Jurčík, Válek, Trávníček - M. Hořava, Jícha, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

15. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Tybor (Sloboda, Baranka), 26. Tybor (Sloboda, O. Roman), 53. Hrbas (Trška, Dej) - 21. J. Knotek (Laš), 22. Sundher (J. Galvas, Skladaný), 23. B. Mráz (Ostřížek), rozhodující sam. nájezd J. Knotek. Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ganger, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:2. Diváci: 4318.

Vítkovice: Bartošák (23. Dolejš) - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk, Puzič - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc - Hudeček, Kolouch, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Sundher, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Strapáč, Holec - Buc, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.

 

Právě se děje

Další zprávy