Potvrzeno. Brankář Courtois odchází z Chelsea do Realu Madrid

ČTK ČTK
8. 8. 2018 21:46
Real získal velkou posilu do brány. S Courtoisem by měl podepsat smlouvu na šest let.
Thibaut Courtois v přípravě Chelsea
Thibaut Courtois v přípravě Chelsea | Foto: Reuters

Londýn - Belgický fotbalový brankář Thibaut Courtois přestupuje z Chelsea do Realu Madrid. Anglický klub už s jeho odchodem souhlasil. Jako součást transakce získá z "Bílého baletu" na hostování chorvatského záložníka Matea Kovačiče. Courtois se ještě v Realu musí dohodnout na podmínkách své smlouvy a projít lékařskou prohlídkou.

Madridský tým má podle informací médií pro šestadvacetiletého gólmana nachystanou smlouvu na šest let. Jako svou novou posilu má Courtoise představit ve čtvrtek.

Spekulace o přestupu zesílily poté, co se Courtois nedostavil na začátku týdne na tréninky Chelsea. O odchod do Madridu nejlepší gólman mistrovství světa v Rusku stál i proto, že ve městě žije jeho bývalá partnerka s jejich dvěma dětmi.

Chelsea na situaci zareagovala okamžitě a dnes angažovala španělského brankáře Kepu Arrizabalagu. Bilbau za něj podle médií zaplatila 72 milionů liber (asi dvě miliardy korun), což z něj dělá nejdražšího gólmana světa.

Courtois se stal hráčem Chelsea v roce 2011, kdy přestoupil z Genku, tři sezony pak ale strávil na hostování v Atléticu Madrid. Na Stamford Bridge se vrátil v roce 2014 a v pozici brankářské jedničky vystřídal Petra Čecha. Bývalý český reprezentant v roce 2015 odešel do Arsenalu.

 

Právě se děje

Další zprávy