Mladá Boleslav porazila Pardubice, Bohemians zvítězili nad Teplicemi

21. 11. 2020 16:12
Fotbalisté Olomouce zvítězili v 8. kole první ligy nad Karvinou jasně 3:0. Sigmu dostal ve čtvrté minutě do vedení vlastní gól hostujícího brankáře Vladimíra Neumana a v posledních 20 minutách se trefili Martinové Hála a Nešpor. Hanáci neprohráli šest kol po sobě a v neúplné tabulce se posunuli na třetí místo. Karviná poprvé v ligové sezoně venku nebodovala.
Michal Škoda z Mladé Boleslavi a Filip Čihák z Pardubic v zápase 8. koal Fortuna:Ligy
Michal Škoda z Mladé Boleslavi a Filip Čihák z Pardubic v zápase 8. koal Fortuna:Ligy | Foto: ČTK

Sigma do zápasu vstoupila velmi dobře a už v první minutě zakončoval sám ve vápně Nešpor do připraveného brankáře Neumana. Ten si však o tři minuty později vybral slabší chvilku, když si do sítě srazil centr Falty z rohového kopu a daroval domácím vedení.

V 10. minutě předvedla povedenou akci také Karviná. Bartošák nachystal míč do vápna Ostrákovi, který mířil dobře pod břevno. Mandous však vytáhl balon na roh. Za další tři minuty po špatném odkopu Neumana zakončoval z voleje Nešpor těsně vedle pravé tyče.

Poté se tempo zápasu zklidnilo a hrálo se vyrovnaně. Další šance přišla až ve 43. minutě, kdy dostal míč na levé straně hostující Bartošák, ale tvrdou ranou na přední tyč Mandouse nezaskočil.

V úvodu druhé půle měla mírnou převahu Karviná. V 63. minutě vystřelil ve vápně Qose, Mandous však pokus mířící do středu branky pokryl. Poradil si i s následným Bartošákovým volejem.

Olomouc vzápětí udeřila ze své první šance po změně stran. Propadnutý míč si v 71. minutě uvnitř vápna našel Hála a střelou mezi nohama propálil brankáře Neumana.

Karviná mohla na obdrženou branku zareagovat hned o minutu později, ale Papadopulos v podobné pozici Mandouse nepřekonal. Sigmě poté v 78. minutě vyšel rychlý protiútok a Nešpor dokázal zakončit svůj samostatný únik od půlící čáry střelou podél Neumana. Stylově tak oslavil 150. ligový start. V závěru mohl snížit střídající Papadopulos, ale Mandous čisté konto udržel.

Boleslav porazila Pardubice

V týmu Pardubic se během reprezentační pauzy vyskytl větší počet osob nakažených koronavirem. Na lavičce chyběl jeden z trenérů Jaroslav Novotný, hosty tak vedl pouze Jiří Krejčí, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent. Oproti poslednímu ligovému duelu s Opavou došlo v sestavě Východočechů ke čtyřem změnám. Scházel mimo jiné kapitán Jeřábek, naopak prvoligový debut si odbyli Vít, Samuel Šimek a v závěru Kurka.

První šanci si v utkání, které se kvůli opatřením v boji proti koronaviru hrálo bez diváků, připsal ve 12. minutě domácí útočník Škoda. Jeho prudkou ránu z vápna zastavil brankář Boháč. Vzápětí Škoda zblízka mířil mimo a stejně dopadla na druhé straně Hlavatého střela šajtlí zpoza šestnáctky.

Po 20 minutách se domácí prosadili. Mázaňova střela po rohovém kopu se odrazila na zadní tyč a Tatajev skluzem překonal Boháče. Pardubičtí inkasovali v lize po 290 minutách. O čtyři minuty později zvýšil na 2:0 z přímého kopu první brankou v ligové sezoně Budínský. Kapitán Středočechů za chvíli málem přidal i třetí gól, ale ve skluzu trefil tyč.

V závěru úvodního dějství Boháč vytěsnil Zahustelovu ránu. Následný Budínského rohový kop však hostujícímu gólmanovi vypadl z rukavic a Túlio se hlavou nemýlil. Dvaadvacetiletý Brazilec si připsal premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži.

Po změně stran hosté přidali, ale střídající Huf zamířil těsně mimo. Na opačné straně Škoda neprostřelil Boháče. Čtvrt hodiny před koncem se prosadil střídající Drchal přízemní střelou z šestnáctky a zvýšil už na 4:0. O pět minut později upravil výsledek rovněž střídající Huf, který se nejlépe zorientoval ve vápně a v lize se trefil poprvé.

Mladoboleslavští bodovali počtvrté z posledních pěti kol a doma potřetí za sebou neprohráli. Pardubice prohrály venku třetí ze čtyř duelů v ligové sezoně a podruhé tříbrankovým rozdílem. Ve 4. kole podlehly v Ostravě 0:3.

Bohemians zvítězili nad Teplicemi

Fotbalisté Bohemians 1905 porazili v 8. kole první ligy Teplice 2:0. O třetím domácím vítězství "klokanů" v sezoně nejvyšší soutěže rozhodli brankami ve 13. minutě Petr Hronek a čtyři minuty po změně stran z penalty Matěj Pulkrab. Pražané vyhráli v Ďolíčku v lize šestý z posledních sedmi zápasů. Teplice prohrály třetí kolo po sobě a šesté z posledních sedmi.

8. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 4:1 (3:0)

Branky: 20. Tatajev, 24. Budínský, 45. Túlio, 75. Drchal - 80. Huf. Rozhodčí: Machálek - Blažej, Hrabovský. Bez karet. Bez diváků.

M. Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň - Janošek (67. Ikaunieks), Túlio (90. D. Šimek) - Zahustel, Budínský (90. Kulhánek), Douděra (79. L. Mašek) - Škoda (67. Drchal). Trenér: Weber.

Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Surzyn - Čihák - Vít, S. Šimek (46. Huf), Hlavatý, Sláma (81. Kurka) - Černý (81. Petráň). Trenér: Krejčí.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (1:0)

Branky: 13. Hronek, 49. Pulkrab z pen. Rozhodčí: Berka - Vlček, Poživil - Ardeleanu (video). ŽK: Kučera, Vukadinovič, Řezníček, Žitný (všichni Teplice). Bez diváků.

Bohemians 1905: Le Giang - Jindřišek, Hůlka, Bederka, Schumacher (90.+2 Novák) - Vacek, Ljovin - Vaníček (87. Köstl), Hronek (87. Vondra), Květ (87. Keita) - Pulkrab (66. Necid). Trenér: Klusáček.

Teplice: Němeček - Vukadinovič (68. Moulis), Mareček, Shejbal, Černý - Jukl, Kučera (87. Ljevakovič) - Fortelný (68. Žitný), Mareš, Trubač - Řezníček. Trenér: Hejkal.

Sigma Olomouc - MFK Karviná 3:0 (1:0)

Branky: 4. vlastní Neuman, 71. Hála, 78. Nešpor. Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Matoušek - Zelinka (video). ŽK: Hanousek, Santos (oba Karviná). Bez diváků.

Olomouc: Mandous - Hála, Beneš, Poulolo, Zmrzlý - González (87. Radek Látal), Breite (90.+1 Daněk), Houska (82. Sladký), Greššák, Falta (86. Zahradníček) - Nešpor (82. Chytil). Trenér: Radoslav Látal.

Karviná: Neuman - Ndefe, Santos, Šindelář, Twardzik - Hanousek (46. Papadopulos), Herc (84. Guba) - Ostrák (84. Haša), Qose, Bartošák (84. Dramé) - Tavares (65. Smrž). Trenér: Jarábek.

 

Právě se děje

Další zprávy