Baník si spravil chuť alespoň v poháru. K postupu přes Valašské Meziříčí pomohl gólem i Baroš

ČTK ČTK
27. 9. 2017 18:03
Baník rozhodl o hladkém vítězství čtyřmi góly už v prvním poločasem a po změně stran přidal ještě dvě branky. Trefil se i útočník Milan Baroš.
Radost Milana Baroše.
Radost Milana Baroše. | Foto: Peter Doubek

Valašské Meziříčí - Fotbalisté Ostravy v dohrávce 3. kola domácího poháru MOL Cupu zvítězili na půdě třetiligového Valašského Meziříčí vysoko 6:0 a aspoň částečně si zvedli náladu při současném tápání v nejvyšší soutěži.

Baník rozhodl o hladkém vítězství čtyřmi góly už v prvním poločasem a po změně stran přidal ještě dvě branky. Trefil se i útočník Milan Baroš.

Ostrava v lize sedm kol nevyhrála a v poháru tak nechtěla připustit žádné další trápení. Devátý celek MSFL odolával favoritovi první část úvodního dějství, ale pak do přestávky čtyřikrát kapituloval. Ve 26. minutě po brejku otevřel skóre ranou z hranici vápna Robert Hrubý, v 39. minutě si srazil míč do vlastní sítě Vojtěch Gebert, za další čtyři minuty přidal třetí gól Jakub Šašinka a vzápětí se po kličce brankáři prosadil Dyjan Carlos de Azevedo.

Po zranění se do sestavy nováčka první ligy na poslední půlhodinu vrátil útočník Baroš. Chvíli po jeho příchodu na trávník přidal pátý gól patnáctého týmu ligové tabulky Tomáš Poznar, který proměnil penaltu. Pět minut před koncem se branky dočkal z dorážky i Baroš.

Třetí kolo domácího poháru se dohraje zbylými třemi zápasy v příštím týdnu.

Třetí kolo MOL Cupu, českého fotbalového poháru:

Valašské Meziříčí - Baník Ostrava 0:6 (0:4)

Branky: 26. Hrubý, 39. vlastní Gebert, 43. J. Šašinka, 45. De Azevedo, 67. Poznar z pen., 85. Baroš.

Sestava Ostravy: Šustr - Pazdera (58. Stáňa), Pokorný, Azackij, Granečný - De Azevedo (58. O. Šašinka), Panič, Hrubý, Sus - Poznar, J. Šašinka (58. Baroš)). Trenér: Kučera

 

Právě se děje

Další zprávy