Kubera podepsal. A Drahoš? Petice k zachování práva na zbraně budí emoce

12.06.2019 18:12

Lidskoprávní bezpečnostní organizace LIGA LIBE, reprezentující práva 300 tisíc legálních držitelů zbraní, předala ve středu 12. června 2019 ve 12 hodin novou petici „Za zachování práv bezúhonných českých občanů v oblasti legálních zbraní“ do rukou senátorů. Někteří svůj podpis připojili, jiní nikoliv.

Kubera podepsal. A Drahoš? Petice k zachování práva na zbraně budí emoce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Drahoš

Petiční archy s celkovým počtem 102 000 podpisů přebral předseda Senátu Jaroslav Kubera, který petici i vlastnoručně podepsal. Signatářem se mimo jiné stal i další senátor, generál Martin Červíček. Předávání se zúčastnil také Jiří Drahoš, předseda výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu, ten chtěl zůstat nestranný a petici nesignoval.

Anketa

Myslíte, že demonstrace ,,Milionu chvilek" svrhnou Babišovu vládu?

5%
95%
hlasovalo: 36613 lidí

„A zde už dnešní podpis naší nové petice – a to nejen předsedou Senátu ČR Jaroslavem Kuberou a vzápětí i dalším senátorem, generálem Martinem Červíčkem, ale i dalšími mnoha senátory, kteří byli neplánovaně předávání přítomni a nakonec se spontánně připojovali k našemu masivnímu občanskému protestu,“ zní komentář nad fotkami s podpisovými archy. Svůj podpis připojili také vysocí ústavní činitelé, jako například prezident republiky Miloš Zeman s první dámou, Andrej Babiš nebo také Radek Vondráček.

 

 

LIGA LIBE na svém facebookovém profilu kromě kompilace několika patentů – osob z politického života, hrdě zveřejnila také předávací protokol oficiálního předání a nastínila další průběh. Tedy následující projednání ve výborech, slyšení s hosty a samotné projednávání a hlasování Senátem. „To vše, doufejme, zásadně podpoří zde souběžně projednávaný návrh na ústavní právo bezúhonných českých občanů na legální soukromou zbraň či sebeobranný prostředek,“ popisuje své záměry hnutí, které bojuje za práva každého slušného bezúhonného občana na zbraň či sebeobranný prostředek a proti populistickým zákazům v této oblasti. Hnutí reprezentuje práva 300 tisíc legálních držitelů zbraní.

Předávání se zúčastnil i  předseda petičního výboru Senátu Jiří Drahoš, který na fotce stojí v blízkosti senátora Kubery. Zda se stal Jiří Drahoš také signatářem petice, zůstalo chvíli s otazníkem. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a zástupci hnutí se vyjádřili k častým dotazům o účasti či neúčasti podpisu Jiřího Drahoše v podpisovém archu. „Pan senátor Drahoš podepsat dnes odmítl a řekl, že chce byt nestranný,“ zaznělo v komentáři s dovětkem: „Pravdou ale je, že když byl o podpis požádán tehdy na myslivecké výstavě v Brně (a to ještě nebyl senátorem ani vlastně politikem) ,NEPODEPSAL též“.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…