Hlavní obsah

Kdo tam dal ten lajk? Vatikán popřel, že by papež hodnotil fotku modelky

Vatikán popřel, že by papež František dal na sociální síti Instagram „lajk“ fotografii brazilské modelky Natalie Garibottové. Vatikán požádá provozovatele sítě o vysvětlení, proč se pod snímkem objevilo takové pozitivní hodnocení z oficiálního papežova účtu, napsal britský deník The Guardian. Františkův instagramový účet sledují uživatelé zhruba 7,4 milionu dalších účtů.

Foto: Profimedia.cz

Papež František I.

Článek

Na údajný papežův „lajk“ upozornila před týdnem společnost, která spravuje účet brazilské modelky. „Dostali jsme oficiální požehnání od papeže,“ napsala. Natalii Garibottovou na Instagramu sleduje 2,4 milionu uživatelů.

Tato fotka modelky vyvolala rozruch. Dostala „lajk” z papežova účtu.

V sobotu ale papežův oficiální účet svůj "lajk" odebral. Kromě Instagramu má papež oficiální účet také na Twitteru, kde ho sledují uživatelé téměř 19 milionů dalších účtů.

Papež náhle couvl s podporou partnerství homosexuálů

Evropa

„Papež ale není Donald Trump, nesedí celý den u telefonu či počítače, aby přidával příspěvky na Twitter,“ tvrdí Robert Mickens, římský zpravodaj francouzského katolického deníku La Croix.

O účty na sociálních sítí se hlavě katolické církve stará tým správců. Podle Mickense se papež obvykle vyjadřuje k příspěvkům, které dříve připravili jeho spolupracovníci. „Jen ve velice vzácných případech řekne, že by chtěl něco zveřejnit na Twitteru,“ tvrdí Mickens.

Reklama

Výběr článků

Načítám