Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Česko

Zaorálek má i druhý test na covid-19 negativní. V pondělí tím končí jeho karanténa

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). foto: ČTK

Praha - Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) má i druhý test na covid-19 negativní. Sdělila to mluvčí ministerstva kultury Michaela Lagronová. Končí tím jeho karanténa, v pondělí se už Zaorálek v Praze zúčastní jednání vlády. První test s negativním výsledkem ministr absolvoval v pondělí 6. července kvůli kontaktu s člověkem nakaženým koronavirem ve Větrném Jeníkově na Vysočině koncem června.
  17:01

I když původně Zaorálek plánoval, že po víkendu stráveném v Ostravě se vrátí do Prahy a v úterý bude moci do práce, hlavní hygienička Jarmila Rážová mu doporučila zůstat kvůli dvoutýdenní inkubační době covidu-19 ještě čtyři dny doma. Po pátečním negativním testu se může vrátit na ministerstvo.

Ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku se nákaza covidem-19 potvrdila na konci minulého týdne, do čtvrtka tam testy potvrdily 15 nemocných. S nákazou ve Větrném Jeníkově zřejmě souvisí i případy tří nakažených sester jihlavských sociálních služeb. Testovat se proto budou desítky jejich klientů.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...