26. ledna 2018 • 14:07

Korda stříhá nůžkami a hraje na Australian Open o titul. 20 let po tátovi

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tátu už přerostl o pár centimetrů, teď se mu snaží dorovnat i tenisovými úspěchy. Sebastian Korda, sedmnáctiletý syn šampiona Australian Open Petra Kordy, si v noci na sobotu zahraje finále juniorského grandslamu v Melbourne, soupeřem mu bude Čun Sin Ceng z Tchaj-wanu. Víc než skvěle tak oslavil výročí dvaceti let od otcova australského titulu.



„Je to úžasný pocit,“ jásal mladík reprezentující USA, když v semifinále vyřadil druhého nasazeného Srba Marka Miladinoviče 7:5, 5:7, 6:4 a zaznamenal zatím největší úspěch kariéry.

Odevšad slýchá, jak je otci podobný, poslední dvě utkání v Melbourne navíc předvádí i jeho tradiční oslavu - ve výskoku střihne nohami jak nůžkami. „Takhle to my Kordové děláme,“ smál se.

„Táta měl před pár dny padesátiny a slíbil jsem mu, že mu přivezu nějaký dárek. Trofej mu snad udělá radost,“ vzkazoval domů do floridského Bradentonu, odkud ho otec bedlivě sleduje.

Ač měl Petr Korda pozvánku na letošní výročí do Melbourne, odmítl. „Tenis musí být o Sebim, tentokrát bych byl pro něj moc rušivý element. Musí si to užít podle svého,“ pravil bývalý druhý tenista světa ještě před turnajem.

Stále je hlavním trenérem svého syna, jehož vede citlivě. Zpočátku ho nepřetěžoval, nehleděl na žebříček. „Musí si hlavně užít dětství,“ zdůrazňoval. Až poslední rok začal hrát Sebastian víc turnajů, loni se dostal do 4. kola juniorky při Roland Garros a ve Wimbledonu vyhrál jeden zápas.

V juniorském žebříčku je už světovou sedmičkou, komentátor a bývalý tenista Brad Gilbert ho minulý rok označil za největší talent amerického tenisu.

Melbourne je pro Kordovu rodinu zaslíbeným městem. Nejstarší dcera Jessica tam v roce 2012 vyhrála svůj první titul na okruhu LPGA – Australian Open.

Sebastian Korda si jako devítiletý zahrál na newyorském centrkurtu s Radkem Štěpánkem
Sebastian Korda si jako devítiletý zahrál na newyorském centrkurtu s Radkem Štěpánkem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud