14. března 2019 • 17:49

Moravec s Puskarčíkovou dojeli ve smíšené štafetě devátí, slaví Norové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Favorizovaní Johannes Thingnes Bö a Marte Olsbuová Röiselandová vyhráli premiérový závod dvojic na biatlonovém mistrovství světa. Pro norský tým v Östersundu vybojovali už třetí zlatou medaili, celkově sedmou. Ondřej Moravec a Eva Puskarčíková skončili na devátém místě, měli nejlepší střelbu ze všech 28 dvojic, ale běžecky světové elitě nestačili.



Českým reprezentantům se v nejmladší disciplíně v minulosti příliš nedařilo, ale Moravec s Puskarčíkovou dnes skončili hned za nejsilnější osmičkou zemí. Zkušený Moravec nechyboval při střelbě ani jednou, Puskarčíková dobíjela čtyřikrát. Na vítězné Nory ztratili minutu a 34 sekund.

Moravec a Puskarčíková dostali podle očekávání důvěru, protože se na rozdíl od Davidové, Vítkové, Krupčíka a Krčmáře nedostali do závodů s hromadným startem a oba umějí rychle střílet, což je v závodu dvojic podstatné. Po celou dobu se pohybovali na hraně elitní desítky, na devátou příčku je vytáhl v posledním kole skvěle střílející Moravec.

Tempu pelotonu však s Puskarčíkovou nestačili. „Závod to byl neskutečně rychlý. Tempo i to (naše) dobíjení, i když jich nebylo moc... Na trati jsme bohužel ztráceli,“ řekl Moravec České televizi.

Všechny velmoci nasadily své hvězdy. Král sezony Johannes Bö si po sprintu a smíšené štafetě doběhl v Östersundu pro třetí titul, Röiselandová se rovněž podílela na úvodním triumfu norského kvarteta v mixu.

Vítězní Norové dnes dobíjeli šestkrát a vyhráli o 13 sekund před Italy Lukasem Hoferem a Dorotheou Wiererovou. Bronz slavila domácí reprezentace díky Sebastianu Samuelssonovi a Hanně Öbergové.

V pátek je na MS volný den, sobota patří štafetám žen i mužů a v neděli šampionát vyvrcholí závody s hromadným startem.

Mistrovství světa v biatlonu v Östersundu (Švédsko):

Štafeta dvojic:

1. Röiselandová, J. T. Bö (Nor.) 35:43,2 (0 trest. okruhů + 6 dobíjení), 2. Wiererová, Hofer (It.) -13,4 (0+5), 3. Öbergová, Samuelsson (Švéd.) -20,0 (0+8), 4. Herrmannová, Lesser (Něm.) -30,5 (0+6), 5. Merkušynová, Pidručnyj (Ukr.) -41,5 (0+5), 6. Pavlovová, Jelisejev (Rus.) -52,7 (0+5), 7. Simonová, Guigonnat (Fr.) -1:06,5 (0+10), 8. Hauserová, Eder (Rak.) -1:08,2 (0+5), 9. Puskarčíková, Moravec (ČR) -1:34,1 (0+4), 10. Bendiková, Rastorgujevs (Lot.) -1:34,3 (0+6).

Takhle to vypadá na MS v Östersundu. Pořadatelské město se topí ve sněhu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud