15. února 2020 • 08:55

Utkání hvězd NBA: Zion a spol. přehráli výběr světa včetně Dončiče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víkendový program Utkání hvězd v basketbalové NBA odstartoval pátečním zápasem mladých hráčů, kteří jsou v soutěži maximálně druhou sezonu. Lépe si v něm vedli Američané v čele s Trae Youngem, Jo Morantem či Zionem Williamsonem, kteří přehráli výběr světa včetně Luky Dončiče 151:131.



Svět měl přitom dlouho navrch. I díky Dončičově úspěšné střele z poloviny hřiště vedl v poločase o deset bodů a ještě ve třetí čtvrtině si udržoval vedení i díky 27 bodům RJ Barretta.

Jenže pak Američané přestali především bavit fanoušky pohlednými akcemi, ze židlí je zvedal zejména Williamson smečemi nahozených míčů. Při jedné z těchto akcí mu Morant poslal míč nad obroučku poté, co si ho sám prohodil mezi nohama. Později zase první hráč loňského draftu Williamson našel Moranta pasem přes celé hřiště a ten zasmečoval po otočce o 360 stupňů.

Američané nakonec šňůrou 35:7 zápas otočili ve svůj prospěch a s přehledem vyhráli. Zasloužili se o to zejména Eric Paschall s 23 body a Miles Bridges, který dal 20 bodů a byl zvolen nejužitečnějším hráčem zápasu.

Slovinec Dončič, kterého čeká ještě hlavní Utkání hvězd, ve zlomové pasáži nehrál a nakonec nasbíral 16 bodů.

Bryant je mezi osmi kandidáty do basketbalové Síně slávy

Tragicky zesnulý basketbalista Kobe Bryant byl zařazen mezi osm kandidátů pro vstup do Naismithovy Síně slávy. Spolu s ním komise nominovala i další dvě velké hvězdy NBA Tima Duncana a Kevina Garnetta. Aby jim byl vstup umožněn, musejí získat při hlasování komise alespoň 18 z 24 hlasů, což je považováno za formalitu. Ocenění budou oznámeni 4. dubna.

I proto komise letos nominovala méně osobností než v minulosti, protože takto silnou trojici v jednom roce neměla. Jeden z nejlepších hráčů historie Bryant zemřel na konci ledna v 41 letech při nehodě vrtulníku.

"O zařazení Kobeho jsme uvažovali ještě před touto událostí. Ještě nikdy jsme neměli nominaci tak silnou a Kobeho smrt tomu ještě přidala na důležitosti," řekl předseda Síně slávy Jerry Colangelo.

Bryant je čtvrtý nejlepší střelec historie a pětinásobný šampion NBA. Duncan je mezi střelci na 14. místě a rovněž má pět titulů. K tomu byl dvakrát zvolen nejlepším hráčem sezony (MVP). Garnett je ve střeleckém pořadí ligy osmnáctý, patnáctkrát hrál v Utkání hvězd, v roce 2008 získal titul a jednou byl MVP.

Kromě nich komise vybrala také čtyřnásobnou olympijskou vítězku Tamiku Catchingsovou, trenérku univerzity Baylor Kim Mulkeyovou, bývalého kouče Rudyho Tomjanoviche, trenérku Barbaru Stevensovou a kouče Eddieho Suttona.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud