26. listopadu 2019 • 21:50

SESTŘIHY: Litvínov bez Šlégra zabral! Kolaps Třince, Liberec natáhl šňůru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE | Téměř kompletním 22. kolem pokračuje hokejová Tipsport extraligy. Mistrovský Třinec nezvládl zápas se Zlínem, ve kterém mohl vyskočit na první místo. Oceláři ztratili vedení 3:0 a padli 4:5 po nájezdech. Plzeň doma udolala Kladno 3:1. Litvínov po konci trenéra Jiřího Šlégra zabral, na svém hřišti přehrál rozjeté Karlovy Vary 2:1. Mladá Boleslav přehrála Hradec Králové nejtěsnějším výsledkem 1:0. Kometa zvládla moravské derby s Olomoucí po přestřelce 4:3. Liberec po bitvě s posledními Pardubicemi, kterou vyhrál 3:2 po nájezdech, si připsal osmé vítězství v řadě.



Oceláři přišli o vedení 3:0 i první místo

Úvodní třetina příliš vzrušení nepřinesla. Oba týmy si vytvořily pouze po jedné vyložené šanci. Střelu Polanského vykopl Čiliak k Adamskému, který minul odkrytou branku. Vzápětí se na druhé straně ocitl Herman sám před Kváčou, ale neprostřelil ho.

Hostující Köhler vzal v prostřední části přečíslení dva na jednoho na sebe, dostal se před třineckého gólmana, při bekhendové kličce se ale dopustil faulu. Přesilovou hru po 15 sekundách využil Stránský. Zlín při gólu promarnil trenérskou výzvu. Z rychlého kontru udeřil Michal Kovařčík a z přečíslení dva na jednoho skóroval po Draveckého přihrávce Marcinko.

Zlín gólová smršť nepoznamenala a snížil se štěstím, když si Sedláčkovo nahození srazil do vlastní sítě Michal Kovařčík. Ještě ve druhé třetině dal kontaktní branku Šlahař střelou od modré čáry. Oba góly padly těsně po vypršení trestu domácího kapitána Krajíčka.

Zlín si zkomplikoval v úvodu třetí části stíhající jízdu dvěma vyloučeními. To druhé potrestal Vrána střelou mezi Čiliakovy betony. Hosté se ale nepoložili. Buchta snížil střelou zpoza pravého kruhu a Fořt z dorážky vyrovnal. Obrat měl na hokejce v přesilové hře Herman, ale Kváču neprostřelil a následně mu rozhodčí odpískali faul na třineckého gólmana.

V prodloužení zahrozil domácí Stránský, na druhé straně Kváča vychytal v poslední minutě Fořta a Köhlera. V rozstřelu se prosadilo prvních pět střelců, za Třinec skórovali Stránský, Polanský a Chmielewski, na druhé straně uspěli Ferenc a Honejsek. Ve čtvrtém kole vyrovnal Herman a obrat dokonal Claireaux. Zlín sáhl v rozstřelu od třetí série ke změně gólmanů a do branky zamířil Huf.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): "Myslím si, že klukům nemůžeme upřít snahu. Vedli 3:0, 4:2, to bychom měli dovést do vítězství. Kluci makali do poslední minuty a proměnili jsme tři nájezdy, to je perfektní. Bohužel jsme to nedotáhli do konce. Byli jsme blízko, máme bod. Jdeme dál."

Robert Svoboda (Zlín): "Přijeli jsme povzbuzení posledním výsledkem a věřili jsme, že při dobrém výkonu tady můžeme něco uhrát. Půlka zápasu tomu napovídala, pak se nám to zkomplikovalo. Zbytečné vyloučení, první gól domácích. Zbytečně jsme panikařili, že chceme vyrovnat, z toho se kupily chyby. Stav 0:3 byl špatný, ale klobouk dolů před klukama, nezabalili to. Bod jsme si určitě zasloužili a druhý jsme získali za proměněné nájezdy. Udělali jsme gólmanskou změnu, která vyšla. Nikdy jsem to nedělal, ale máme trenéra gólmanů, ten to zvládl dobře."

SESTŘIH: Třinec - Zlín 4:5sn. Berani dokonali obrat v nájezdech, rozhodl Claireaux
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:20. M. Stránský, 27:18. M. Kovařčík, 28:06. Marcinko, 46:34. P. Vrána

Hosté: 31:49. P. Sedláček, 34:48. Šlahař, 51:20. Buchta, 54:34. Fořt, . Claireaux

Sestavy

Domácí: Kváča (Malík) – Kundrátek, Zahradníček, Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Galvinš – Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Martynek, Polanský, Adamský (A) – Novotný.

Hosté: Čiliak (Huf) – Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Buchta, Gazda, Freibergs, Hamrlík – Fořt, Claireaux, Köhler (A) – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (C) – Šlahař, Honejsek, Herman – Okál, Fryšara, Dufek.

Rozhodčí

Jeřábek, Úlehla – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

4 215 diváků

Gulaš přesáhl 40 kanadských bodů

Domácí začali aktivněji. Záhy sice nevyužili přesilovou hru, ale již ve třetí minutě při akci dva na jednoho Kantner po nabídce Gulaše neprostřelil Godlu. Gólman hostů byl pozorný i při střelách od modré čáry a osamocený Mertl pálil v osmé minutě z mezikruží nad.

Za chvíli po dalším zaváhání kladenské obrany neprostřelil při přečíslení skvělého Godlu Suchý. Indiáni následně promarnili početní výhodu a naopak po jejím skončení se od pravého mantinelu protáhl do šance Jágr, jehož průnik zastavil gólman Frodl.

Na začátku prostřední části domácí neuspěli během přesilovky a hra se na chvíli vyrovnala. Ve 24. minutě ovšem Kehara obelstil kličkou Gulaš a po rychlé trefě mezi Godlovy betony otevřel skóre. Rytíři mohli bleskově odpovědět při vyloučení Straky, jenže Frodl vleže rychlou lapačkou zasáhl proti bekhendu Jágra a po zadovce kladenského matadora neuspěl v gólové pozici ani explzeňský Stach.

V polovině utkání sice domácí nezužitkovali přesilovku pět na tři, ale následně se dokázali prosadit ve vlastním oslabení. Kladenští dlouho svírali soupeře v obranném pásmu a nekrytý Stach prováhal na brankovišti gólovou příležitost. Naopak z rychlého brejku tři na dva ve 37. minutě po spolupráci s Kantnerem a Kodýtkem pohodlně zvýšil na 2:0 Budík.

V úvodu závěrečné třetiny domácí zvolnili a hosté i díky přesilovce převzali iniciativu. Indiáni následně promarnili i svoji sedmou přesilovku zápasu a v 52. minutě je od pohromy uchránil při střele Zikmunda z bezprostřední blízkosti jen pohotový Frodlův rozklek.

Hosté dokázali přečkat i další oslabení a vyloučení Janka potrestal v 57. minutě po dobré práci Jágra kolem plzeňské branky Zikmund. Dramatický závěr pokazil Rytířům faul Nashe a domácí si pojistili výhru trefou Kantnera při kladenské power play.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): "Kladno jde postupně pomalu nahoru, hrají dobře doma i venku. Pro nás to nebylo nic jednoduchého. Chtěli jsme odčinit domácí prohru s Olomoucí. První třetinu jsme odehráli slušně, znovu jsme ale nevyužili šance. Nechtěli jsme podruhé vstoupit do stejné řeky. Řekli jsme si, že budeme pokračovat aktivně a zkusíme šance proměnit. To se nám naštěstí ve druhé třetině podařilo. Mrzí nás snížení soupeře z přesilovky, tím se závěr zdramatizoval a Kladno hodně dotíralo. Dnes to z naší strany naopak nebylo v přesilovkách ono. Předvedli jsme ale jinak velmi slušný výkon. Odehráli jsme celých šedesát minut bez výraznějšího výpadku."

David Čermák (Kladno): "Věděli jsme, že Plzeň se snaží rozhodnout v první třetině. Byla také jasně lepší. My jsme nestíhali, ale paradoxně jsme udrželi stav 0:0, Ve druhé třetině jsme měli naše největší šance, ale prohráli jsme jí 0:2. Ve třetí třetině jsme také nějaké šance měli, ale snížení přišlo pozdě a na body to nestačilo. Dnes kluci odehráli výborně oslabení, Plzeň neměla velké šance. Měli jsme zpočátku sezony oslabení špatná, teď se to zlepšilo."

SESTŘIH: Plzeň - Kladno 3:1. Indiáni zdolali Rytíře, rozhodl obránce Budík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:35. Gulaš, 36:12. Budík, 59:55. Kantner

Hosté: 56:42. Zikmund

Sestavy

Domácí: Frodl (Kolář) – Čerešňák, Budík, Vráblík, Jank, L. Kaňák, Moravčík, Houdek – Gulaš (C), Mertl (A), Kantner – Rob, Kracík, V. Němec – Eberle, Kodýtek, Straka (A) – Pour, Suchý, Malát.

Hosté: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Romančík, Zelingr, Barinka (A) – Zikmund, Stach, Jágr – O'Donnell, Machač, Bílek – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – Hajný, T. Kaut (A), Š. Bláha – Jelínek.

Rozhodčí

Pešina, Kika – Brejcha, Jelínek

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

7581 diváků

Po konci Šlégra padla i bídná sériie Vervy

Litvínovu se podařil vstup do utkání a už po 13 vteřinách vedl. Po Mahbodově přihrávce trefil z pravého kruhu bližší horní roh Bednářovy branky Jarůšek. Další nebezpečný pokus vyslal na karlovarského gólmana Hanzl. Domácí potom nevyužili přesilovku po špatném střídání hostů. Sami se vzápětí ubránili při Kašparově trestu, ale v sedmé minutě už inkasovali. Januse překonal od modré čáry přes clonu Martin Rohan.

Hosté vzápětí odolali při Polákově vyloučení, ale po trestech Šenkeříka a Skuhravého se naskytla Litvínovu v 15. minutě na 48 sekund přesilová hra pěti proti třem. Po 24 sekundách ji využil znovu po Mahbodově přihrávce Pavelka. Litvínov se při Hanzlově pobytu na trestné lavici ubránil a ještě před pauzou mohl po Kašparově uvolnění zvýšit Jánošík.

Blízko vyrovnání byl ve 23. minutě Kubalík, který trefil z dorážky levou tyč. V druhé části se odehrával spíše boj bez větších šancí. Domácí soupeře do dalších možností nepouštěli a sami mohli pojistit náskok. Mahbod a potom i Jarůšek po přečíslení ale karlovarského gólmana neprostřelili. Povedlo se to sice potom Jarůškovi, sudí si však u videorozhodčího ověřili, že se tak stalo těsně po vypršení hrací doby.

V závěru domácí uhájili těsný náskok i při power play umocněné karlovarskou přesilovkou. Největší šanci při ní měl litvínovský Trávníček, ale únik neproměnil.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Jsme strašně rádi, že se nám podařilo urvat toto vítězství. Myslím, že to bylo týmovým výkonem a bojovností. Kluci to odmakali a celý tým šel za vítězstvím, které se nám i při trošce štěstí podařilo uhájit. Pokračujeme ve stejné práci jako s (dosavadním trenérem) Jirkou Šlégrem. Já jsem měl na starosti obránce a Jindra Kotrla útočníky. Byl jsem vedený jako hlavní trenér, tak jsme po nějaké konzultaci to utkání řídili. Jsme strašně rádi, že se kluci na ledě odevzdali a byli za to odměněni. (Sportovní ředitel) Pepa Beránek byl s námi na střídačce, sledoval hru a říkal nám nějaké poznatky."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Utkání rozhodla jednoznačně první třetina, potažmo první střídání, které jsme nezvládli. Nechali jsme si dát laciný gól a zvedli jsem domácím hlavu. Druhý aspekt první třetiny byl ten, že jsme měli pět vyloučených hráčů a v podstatě jsme jen čekali, kdy nás domácí potrestají. Zaplaťpánbůh jsme první třetinu prohráli jen 1:2, ale určila ráz celého utkání. Domácí potom měli šanci pozorně bránit, což dělali. Hráli obětavě a do šancí a do tlaku nás moc nepouštěli. My jsme šli pořád do plné obrany, bylo to pro nás hrozně těžké a bohužel jsme vyrovnávací gól nedokázali dát. Možná nám chybělo trošku štěstí, které jsme měli v minulých utkáních."

SESTŘIH: Litvínov - Karlovy Vary 2:1. Domácí vyhráli první zápas pod novým trenérem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:13. Jarůšek, 14:45. T. Pavelka

Hosté: 06:32. M. Rohan

Sestavy

Domácí: Janus (Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, Ščotka, Baránek, T. Pavelka – Petružálek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, Helt, Zygmunt – Kašpar (C), J. Mikúš, Trávníček – Jurčík.

Hosté: Bednář (F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, D. Mikyska, Eminger, M. Rohan – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Raška I, T. Kubalík – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Rozhodčí

Svoboda, Pražák – Klouček, Špringl

Stadion

ZS Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

3 682 diváků

Bitvu brankářů rozsekl bek Bernad

V první třetině měl více práce strážce domácí branky Krošelj, ale jako první inkasoval na druhé straně Mazanec. To když v čase 19:12 proplachtila až do sítě utajená Bernadova střela od levého mantinelu.

V polovině zápasu mohl srovnat Vincour, který se z ničeho nic vyřítil na Krošelje, ten ale nechal při samostatném úniku vyniknout svoji lapačku. V další šanci jenom srazil puk Krošelj vedle sebe při Šaldově pokusu, ale z brankoviště stačil kotouč odpálit Zbořil.

Na druhé straně nejprve tečoval šikovně Jeglič Ševcovu střelu, s následnou Hrbasovou dělovkou si Mazanec s obtížemi poradil. Bruslařům patřil závěr třetiny, ale ani Klepiš číhající u tyčky skóre neposunul.

V úvodu třetí třetiny jeli Klepiš se Šťastným sami na Mazance, ten si ale nakonec se zakončením Klepiše dokázal poradit. Mladoboleslavští se neuchýlili jen k bránění výsledku, naopak to byli oni, kdo byl ve třetí části aktivnějším týmem. Rozhodnout mohl pět minut před koncem Kousal, ale Mazanec našel puk po jeho střele v lapačce.

Zápas se hrál velmi slušně, za faul se na každé straně vylučovalo pouze jednou. Dvě a půl minuty před koncem však musel na trestnou lavici Šťastný za vyhození puku a Východočeši dostali šanci na vyrovnání, kterou zesílili po 45 vteřinách odvoláním Mazance. Krošelj si ale poradil i se závěrečnou střelou Pilaře a podruhé za sebou neinkasoval v základní hrací době.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "V Hradci Králové jsme prohráli 0:2 a byl to podobný zápas. Opět rozhodovaly drobnosti, ale my jsme dnes byli šťastnější. Skvěle chytali oba gólmani. Přišlo mi, že oba týmy měly těžké nohy, přeci jenom to byl třetí zápas v rychlém sledu a bylo to cítit. Byl to vyrovnaný zápas, my jsme byli šťastnější."

Petr Svoboda (Mountfield HK): "Paradoxně byla první třetina nejlepší, kterou jsme dnes předvedli, i když jsme ji prohráli 0:1. Ve druhé se střídaly šance na obou stranách, my jsme měli největší šanci z úniku Vincoura. Na druhé straně nás celý zápas držel ve hře Mazanec. Bohužel jsme mu ale nepomohli vstřelenou brankou. Dnes rozhodl jediný gól, k nám se to štěstí nepřeklopilo."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:0. Velká bitva skončila fotbalovým výsledkem, radují se Bruslaři
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:13. Bernad

Hosté:

Sestavy

Domácí: Krošelj (Haas) – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Kurka – Klepiš (A), Bičevskis, Šťastný – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Cienciala, Jeglič, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel, R. Pilař – Červený (A), Rákos, Vincour – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík (A), Dragoun, Vopelka.

Rozhodčí

Šír, Šindel – Kajínek, Rampír

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

2987 diváků

Tlak Hanáků přišel pozdě

Lepší úvod si Kometa nemohla přát. Na konci druhé minuty si domácí vytvořili zámek, při něm se před brankou zjevil obránce Štencel, šikovnou zadovkou našel zcela volného Lva a pro něj už nebyl problém zakončit - 1:0. Od té doby se hrál urputný a neurovnaný hokej. Oba týmy kupily řadu chyb, neustále se přerušovalo, což dokumentovala i délka první třetiny takřka čtyřicet minut. Olomouc byla v první části o něco aktivnější především střelecky, ale všechny pokusy vyřešil gólman Vejmelka.

Druhá třetina nabídla daleko zajímavější pasáže a především začaly padat góly. Kometě znovu vyšel nástup do třetiny, tentokrát se radovala už po 77 sekundách. Po ukázkově vyhraném Plekancově buly napřáhl z mezikruží a trefil přesně do horního rohu Horký.

Hosté se dostali do hry ve 24. minutě, kdy se jim naskytla první přesilovka. Někdejší útočník Komety Nahodil napřáhl z levého kruhu a Vejmelka musel lovit kotouč ze sítě - 2:1. O dvě minuty později vedlo Brno opět o dva góly. K dispozici dostali svěřenci kouče Zábranského svou první početní výhodu v zápase a i oni ji dokázali zhodnotit. Před brankou dostal hodně prostoru k zakončení Orsava a brankář Lukáš neměl šanci.

Stav se mohl měnit v polovině duelu, kdy se do 'tutovky' dostal Hruška, ale bekhendem orazítkoval pouze horní tyčku olomoucké branky. Hanákům nešla upřít snaha, několikrát si v útočném pásmu vytvořili solidní tlak, ale nic víc, než střela Irgla, nebezpečím nehrozilo. Vejmelka Kometu podržel a do konce druhé části už neinkasoval.

Poslední dějství začalo opatrně, na první vážnější šanci se čekalo do 46. minuty a hned z toho byla kontaktní branka hostů. Burian důrazem vyhrál souboj, přihrál na levou stranu hřiště, odkud přesně vypálil Skladaný. Vejmelka si na puk sáhl, ale gólu nezabránil. Ani tentokrát Hanákům radost dlouho nevydržela. O chvíli později udělali Kohouti obrovskou chybu v rozehrávce, čehož využil Kucsera a překonal Lukáše.

Definitivně rozhodnout mohl dvě minuty před koncem Svačina, ale vedle padajícího olomouckého brankáře přehodil i branku. A tak to Mora zkusila v závěru bez brankáře a 48 sekund před koncem vykřesal naději svým druhým gólem Nahodil. V dramatickém závěru mohl deset vteřin před koncem vyrovnat znovu v power play Klimek, zákrok zápasu však předvedl Vejmelka.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "Jak všichni viděli, čekal nás velice těžký soupeř. Olomouc přijela s vizitkou čtyř vyhraných zápasů venku v řadě. Hodně nám pomohlo, že jsme šli do vedení. Ve druhé třetině nám zase pomohla přesilovka, ve třetí třetině pak gól Lukáše Kucsery na 4:2. V závěru měli nejdříve štěstí hosté, kdy se puk dostal k Nahodilovi snad po třech tečích a pak jsme štěstí měli my, když se Karel Vejmelka výborně přesunul proti poslední střele. Jsme rádi za tři body a že jsme zápas ubojovali, protože není lehkých soupeřů v nejvyšší soutěži."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Z naší strany to nebyl úplně špatný výkon, ale celý zápas jsme dotahovali náskok domácích. Mohli jsme dokonce srovnat, ve třetí třetině se nám to na konci málem povedlo. Utkání se ale zlomilo již dříve našimi chybami, domácím gratulujeme k vítězství."

SESTŘIH: Kometa - Olomouc 4:3. Brno zvládlo domácí přestřelku v moravském derby, rozhodl Kucsera
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:51. Lev, 21:17. L. Horký, 25:32. Orsava, 48:11. Kucsera

Hosté: 23:25. Nahodil, 45:58. Skladaný, 59:13. Nahodil

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Klimeš) – Svozil, O. Němec, Pyrochta, Baranka, Gulaši, Štencel, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Svačina – Jenyš, Plekanec (A), L. Horký – Orsava, Hruška, Lev – Dočekal, Kusko, Kucsera.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), Dujsík, Škůrek – Strapáč, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Olesz, J. Knotek (A), V. Tomeček – Burian, Handl, Skladaný.

Rozhodčí

Hodek, Micka – Lučan, Kis

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7204 diváků

Dynamo znovu přišlo o vedení, Kantor při premiéře prohře nezabránil

V brance Pardubic se poprvé od svého návratu z Británie objevil Kantor a hned od začátku musel být ve střehu. Se střelami Filippiho a Zachara si ale bez problémů poradil. Vzápětí se v první gólové šanci objevil Ordoš, Kantor byl ale u své tyče včas. Nepřišel si na něj ani zpoza kruhů střílející Hudáček.

Pardubičtí se osmělili až v polovině první třetiny a do velké příležitosti se dostal Knotek, sám před Hrachovinou ale neuspěl. Podobně se vedlo na opačné straně také domácímu Šmídovi. Poté si až za libereckou obranu nabruslil Machala, Hrachovina si však s jeho únikem poradil.

Ihned po přestávce nebezpečně tečoval Graborenkovu střelu Jelínek, Kantor byl však pozorný. První přesilovou hru utkání si zahráli Pardubičtí, nesehráli ji však dobře a Hrachovinu vůbec neohrozili. V polovině zápasu mohl poslat Bílé Tygry do vedení Hudáček, Kantor ale proti jeho střele do odkryté branky vytáhnul zákrok večera.

Početní výhodu si zahráli také Severočeši a zasypali Kantora sprškou střel, pardubický brankář ale odolával. Udeřilo tak na opačné straně - do brejku se dostal navrátilec z trestné lavice Beran a střelou k tyči poslal Dynamo do vedení. Odpovědět mohl aktivní Hudáček, jehož střelu ale zastavila pouze tyč.

Třetí část začali domácí náporem a po zásluze byli odměněni vyrovnávacím gólem. Hudáček v přesilovce vypálil z levého kruhu a jeho střelu nešťastně tečoval do vlastní branky blokující Voráček - 1:1. Liberecké vyrovnání nabudilo a blízko druhému gólu byl Lenc, jehož střela se otřela o levou tyč Kantorovy branky.

Tlak domácích přibrzdil Jelínkův faul a Východočeši nabídnutou možnost dokonale využili. Kusý krásně nabil mezi kruhy Machalovi, který střelou pod horní tyč vrátil hostům vedení. Bílí Tygři ale dokázali rovněž v početní výhodě odpovědět: šikovnou tečí Birnerovy střely poslal zápas do prodloužení Lenc.

V nastaveném čase domácí zamknuli svého soupeře na dlouho v obranném pásmu, rozhodující branku ale vytěžit nedokázali. O osudu utkání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se prosadili pouze domácí Jelínek s Maroszem a přisoudili tak bonusový bod na stranu domácích.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): "Zápas nás stál hodně sil. Nebylo vůbec jednoduché se prosadit přes urputnou hostující obranu. Nějaké šance jsme si vytvořili, Pardubicím ale skvěle zachytal brankář. Navíc jsme neměli ani potřebné štěstí, bylo tam pár tyček. Je to ale vítězství a jsme za něj moc rádi."

Radek Bělohlav (Pardubice): "Zápas rozhodnuly přesilovky a oslabení. Udělali jsme více faulů a byli jsme častěji pod tlakem. Nedokázali jsme slušně rozehraný zápas dotáhnout do vítězného konce. Jeden bod je pro nás málo."

SESTŘIH: Liberec - Pardubice 3:2sn. Dynamo opět přišlo o náskok, rozhodující nájezd dal Jelínek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 42:30. L. Hudáček, 57:14. Lenc, . P. Jelínek

Hosté: 35:55. M. Beran, 53:20. Mandát

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Peters) – Knot (A), Šmíd, Graborenko, Derner, Kolmann, T. Hanousek, Havlín – Birner (C), L. Hudáček, Ordoš – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar (A), P. Jelínek, L. Krenželok – Rychlovský, A. Musil, J. Vlach.

Hosté: Kantor (Kacetl) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), T. Voráček, Mikuš (A), J. Zdráhal, Ivan – Mandát (A), R. Kousal, Tybor – Machala, Harju, Blümel – Kusý, T. Knotek, D. Kindl – M. Beran, Pochobradský, Matýs.

Rozhodčí

Hejduk, Sýkora – Lhotský, Svoboda

Stadion

Home Credit Aréna, Liberec

Návštěva

5 120 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud