15. března 2019 • 20:26

SESTŘIHY: Chomutov po další prohře v play out stále ztrácí. Pardubice vyhrály

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté předposledního Chomutova podlehli ve 2. kole skupiny o umístění v extralize doma v severočeském derby Litvínovu 2:4 a neumazali nic z šestibodového manka na dvanácté Karlovy Vary v boji o únik baráži. Piráti prohráli šestý z posledních sedmi zápasů. Energie padla v Pardubicích vysoko 1:5.



Utkání začalo šancí domácího Sklenáře, který sám před bránou selhal, takže kormidlo převzal Litvínov. Nejprve Doudera nevyužil přihrávku zpoza brány, následně však povedenou souhru zakončil do prázdné branky Hübl.

Vyrovnávací trefu měl na holi Dietz, jehož ránu z první do protipohybu vyrazil Janus. V 15. minutě Peters vychytal Jíchův únik, ale už nestačil na střelu dvacetiletého Drašara, který se při extraligové premiéře hned radoval z branky.

SESTŘIH: Chomutov - Litvínov 2:4. Piráti se po další prohře opět přiblížili baráži
Video se připravuje ...

V první minutě prostřední části Myšák z velkého úhlu trefil Knotovu hůl, od které se puk obloučkem odrazil do sítě. V dalším průběhu se Piráti museli bránit v oslabeních, v tom druhém se jim podařilo snížit na 1:3 zásluhou Vantucha.

V polovině duelu Verva dostala na minutu příležitost hrát v pěti proti třem, čehož ránou po ledě využil Hanzl. V dalším průběhu se domácí tlačili do útoku, ale snížení nevybojovali.

Na větší šanci se v závěrečném dějství čekalo do 45. minuty, kdy Kašpar vybídl v přečíslení Válka, ten ale Peterse z levé strany neprostřelil. O chvíli později puk po Štichově pokusu vypadl do brankoviště, odkud Sklenář z dorážky minul.

V 53. minutě vykřesal Pirátům naději povedenou ránou z brankoviště Koblasa, na něhož mohl navázat Stránský v oslabení, ale trefil jenom tyč. Závěr protkaný vyloučeními už změnu skóre nepřinesl.

Ohlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): „Potkaly se dva týmy, které jsou úplně v jiné situaci a v jiném rozpoložení. Očekávali jsme, že Litvínov bude chtít hrát svůj útočný hokej, protože už mu o nic nejde. I když jsme na to mužstvo upozorňovali, nezvládli jsme to. Půlka zápasu byla z naší strany katastrofální. Třetí náhodný gól to zlomil. Nadechovali jsme se, ale už jsme se nepřiblížili. Podle toho, jak jsme nastoupili do utkání, nezasloužili jsme si zvítězit. Body pro Litvínov jsou spravedlivé.“
Jiří Šlégr (Litvínov): „Šli jsme do zápasu s nějakým plánem, ale neměli jsme začátek zápasu vůbec dobrý. Prvních sedm minut hráči hráli úplně něco jiného, než jsme si představovali. V pauze, kdy se upravoval led, jsme si řekli, že se musíme vrátit ke hře, která nám v poslední době přinesla úspěch. Kluci to začali plnit a z toho pramenily soupeřovy chyby, které jsme využili. Takové zápasy nejsou jednoduché, soupeř pořád tlačí a my se snažíme jenom výsledek udržet. Jsme rádi, že se nám povedlo v Chomutově zvítězit.“

Góly

Domácí: 29:37. Vantuch, 52:41. Koblasa

Hosté: 05:23. V. Hübl, 14:43. Drašar, 20:48. Myšák, 30:48. M. Hanzl

Sestavy

Domácí: Peters (Stezka) – Flemming, Jank, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz, Štich – Klhůfek, V. Růžička (A), Tomica (C) – J. Stránský, Raška I, Sklenář – Duda, Vantuch, Koblasa – J. Havel, Huml (A), Marjamäki.

Hosté: Janus (Petrásek) – L. Doudera, Ščotka, Graborenko, Strejček, Trončinský, Březák – Svoboda, V. Hübl (A), Válek – Kašpar (C), Myšák, Helt – Jánský, M. Hanzl, Jícha – Drašar, M. Havelka, Jurčík.

Rozhodčí

Svoboda, Bejček – Lučan, Kis

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

3 833 diváků


Zatímco Dynamo už se baráži vyhnout nemůže, Karlovy Vary ještě soupeří s Chomutovem o to, kdo skončí na 12. pozici v tabulce a bojům o přežití v extralize se vyhne.

V Pardubicích začali karlovarští hokejisté dobře, ale mírnou převahu ve vedoucí branku nepřetavili, naopak v 10. minutě se tečí Zdráhalovy střely prosadil Horký. Na druhé straně Rachůnek soupeřovo zaváhání v rozehrávce ještě nepotrestal, ale v 16. minutě po tlaku v útočném pásmu srovnal střelou z mezikruží Tomáš Mikúš.

SESTŘIH: Pardubice - Karlovy Vary 5:1. Dynamo si doma zastřílelo, dvakrát se trefil Kratochvíl
Video se připravuje ...

Karlovy Vary sice trávily v útočném pásmu i díky přesilovkám více času, ale góly dávalo Dynamo. Ve 23. minutě si Poulíček vyměnil puk s Klozem a střelou švihem uklidil puk za Novotného. Za další tři minuty ujel po křídle Rolinek a přihrávkou před branku připravil poměrně snadný gól pro Hovorku, který zároveň donutil karlovarské brankáře ke střídání.

Novic Bednář vydržel s čistým kontem jen pět minut. Při první přesilovce Dynama signalizoval rozhodčí po zákroku na Schause další faul a domácí hráči proto chtěli hru rychle přerušit. Před brankou se k puku trochu neplánovaně dostal Kratochvil a rychlou dorážkou zvýšil na 4:1.

Karlovy Vary musely dotahovat, ale ke gólovým šancím se dostaly až kolem poloviny třetí třetiny, kdy měl Klouček v krátkém sledu hodně práce s šancemi Rachůnka, Vlacha a Balána. Od té chvíle Dynamo už bránilo pozorně.

Poslední velkou možnost zahodili hosté tři minuty před koncem, kdy puk poskakoval brankovištěm a do sítě ho dostal jeden z útočníků úmyslným kopnutím. Pátý gól Pardubic přidal v závěru zápasu Kratochvil.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Lubina (Pardubice): „Chtěl bych poděkovat hráčům, že to utkání zvládli, a také divákům, že přišli. Už jsem je žádal minule, aby chodili a podporovali nás i dál, protože to v závěru sezony budeme moc potřebovat.“
Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Domácí měli rozhodně více sil než my, nechali v posledním zápase odpočívat všechny své opory, a to bylo podle mě dneska klíčové. My jsme se do zápasu pořádně dostali až po první inkasované brance. Rozhodující byla situace za stavu 1:2, kdy jsme neproměnili dvě gólové příležitosti, přetáhli střídání a inkasovali gól na 1:3. Pak už byly Pardubice lepší, i když jsme ve třetí třetině měli několik gólových šancí, které jsme ale nedokázali využít. Dohnala nás těžká série z poslední doby, kdy hrajeme všechny zápasy na krev a o gól.“

Góly

Domácí: 09:43. L. Horký, 22:19. Poulíček, 25:34. Hovorka, 30:40. M. Kratochvil, 58:16. M. Kratochvil

Hosté: 15:29. T. Mikúš

Sestavy

Domácí: Klouček (Vlk) – Schaus, Eklund, Holland, Mikuš, Porseland, J. Zdráhal, Budík – P. Sýkora (A), Ihnačák, M. Kratochvil – Hovorka, Marosz, Rolinek (C) – L. Horký, Mandát, Machala – J. Kloz, Poulíček, Perret.

Hosté: F. Novotný (26. Bednář) – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, O. Beránek – J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš – Balán (A), Skuhravý (C), Kohout – Stloukal, Kverka, Lapšanský.

Rozhodčí

Kika, Obadal – Bryška, Kajínek

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

3 524 diváků

Z V VP PP P Skóre B
11. Litvínov 58 24 6 1 27 155:166 85
12. K. Vary 58 16 4 8 30 142:173 64
13. Chomutov 58 14 4 5 35 132:194 55
14. Pardubice 58 11 2 5 40 121:209 42

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud