12. ledna 2019 • 11:00

SHOW! Hyka zazářil v AHL hattrickem, tři body zaznamenal i Zadina

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Tomáš Hyka zazářil v pátečním utkání nižší zámořské AHL a hattrickem pomohl celku Chicago Wolves k výhře na ledě Tucsonu 6:3. První hvězdou zápasu byl stejně jako Hyka zvolen i Filip Zadina z Grand Rapids, který třemi body za dvě branky a jednu přihrávku nezabránil domácí porážce s Belleville 3:4 po samostatných nájezdech.



Pětadvacetiletý Hyka oslavil první hattrick v Severní Americe poté, co předloni v červnu podepsal v NHL smlouvu s Vegas a odešel do zámoří z Mladé Boleslavi. V této sezoně si polepšil v AHL na 22 bodů za sedm branek a 15 asistencí z 18 utkání. Sehrál v ní také 17 zápasů v NHL za Golden Knights a připsal si v nich čtyři body za gól a tři přihrávky.

Devatenáctiletý Zadina předvedl bodově nejvydařenější zápas v AHL, v které v této sezoně debutuje. Dvakrát v utkání se střelecky prosadil počtvrté. Celkem má na farmě Detroitu, který si jej vybral jako šestku loňského draftu, na kontě 20 bodů za deset gólů a stejný počet asistencí z 29 utkání.

Zadina sehrál za Griffins druhý duel po návratu z mistrovství světa hráčů do 20 let ve Vancouveru a Victorii. Tam prožíval střelecké prokletí a v pěti duelech si připsal jen jednu asistenci.

Další účastník šampionátu dvacítek Martin Kaut pomohl dvěma góly k výhře Colorada Eagles nad Bakersfieldem 6:3. Rovněž devatenáctiletý útočník, jehož si loni vybral tým Colorado Avalanche v prvním kole draftu na 16. místě, má v první sezoně v AHL na kontě 15 bodů za sedm branek a osm přihrávek z 29 duelů.

Na MS do 20 let byl Kaut se čtyřmi body za tři góly a jednu asistenci z pěti utkání nejproduktivnějším českým hráčem.

Vstoupit do diskuse
0