4. prosince 2019 • 06:50

Krejčí má 200. gól v NHL, Pastrňák přihrával. Vrána se trefil dvakrát

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | David Krejčí vstřelil v NHL dvoustý gól, kterým zpečetil výhru Bostonu 2:0 nad Carolinou. U jeho jubilejní trefy si připsal asistenci David Pastrňák. Jakub Vrána se podílel dvěma góly na výhře Washingtonu 5:2 v San Jose a se 14 brankami v sezoně je v tabulce střelců na hraně elitní desítky. Ondřej Palát pomohl brankou k vítězství Tampy Bay 3:2 v prodloužení na ledě Nashvillu.



První gól Bostonu padl až v 56. minutě, skóre otevřel Charlie Coyle. Za 68 sekund zvýšil Krejčí, který tečoval střelu Charlieho McAvoye od modré čáry. Rodák ze Šternberku je 19. českým hráčem, který dal v NHL 200 branek. Před necelými dvěma týdny dosáhl na stejnou metu Jakub Voráček.

Krejčí podle svých slov na jubilejní trefu nemyslel. „Je to jen číslo, Není to něco, na co bych se zaměřoval a naháněl to. Jsem tu od toho, abych pomáhal týmu. Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli,“ řekl Krejčí. „Je to nesobecký hráč, raději druhému přihraje. Dnes dal hezký gól, byl výsledkem toho, že chodí i před bránu. Je to opravdový profesionál, dobrý kluk a spoluhráč. Mám z něj radost,“ řekl kouč Bostonu Bruce Cassidy.

VIDEO: Podívejte se na 200. Krejčího gól v NHL

Boston se na osmou výhru v řadě nadřel. „Mají dobrý tým, jsou rychlí. Dobře jsme ale bránili, nepouštěli jsme je k dorážkám a Halák byl naším nejlepším hráčem. Neodehráli jsme nejlepší zápas, to ani ve všech 82 utkáních základní části nejde. Drželi jsme se ale své hry a důležitý byl první gól. Pak už to bylo jednodušší,“ uvedl Krejčí, který nastupoval v elitním útoku s Pastrňákem a byl zvolen třetí hvězdou utkání.

Nejlepším hráčem byl vyhlášen brankář Jaroslav Halák, který zneškodnil 24 střel a ozdobil 500. start v soutěži čistým kontem. Na konci druhé třetiny se ale Carolina radovala z gólu, když bekhendová střela Jaccoba Slavina prošla z úrovně brankové čáry překvapivě až do branky. Slovenský gólman po chvilce protestoval, protože si všiml díry v brance.

„Zprvu jsem byl v šoku, protože jsem prostor u tyčky pokryl dobře. Říkal jsem si, že tudy přece puk nemohl projít. Když jsem se na to místo podíval pozorněji, zjistil jsem, že je v brance velká díra,“ popsal Halák kuriózní moment. „Možná se to stalo při rozbruslení, nevím. Je ale dobře, že to ještě zkontrolovali u videa,“ dodal. Na druhé straně dostal v brance Caroliny přednost James Reimer před Petrem Mrázkem, útočníka Martina Nečase nepustilo do hry zranění.

Vrána se blýskl dvěma góly

San Jose rychle vedlo, ale Washington ještě v úvodní třetině otočil na 3:1. „Prvních deset minut bylo dobrých. Nevím, co se pak s námi stalo. Možná jsme je dostatečně nedohrávali a nebránili těsně,“ hledal vysvětlení obránce Sharks Radim Šimek.

VIDEO: Podívejte se na dva góly Jakuba Vrány v sestřihu

Druhý gól hostů dal Vrána, jehož lehkou teč vytěsnil brankář Martin Jones na tyč, ale na následnou dorážku českého hráče už neměl nárok. Na konci druhé třetiny pražský rodák zvýšil ranou z mezikruží už na 5:1 a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. K obratu přispěli Garnet Hathaway dvěma góly a John Carlson třemi body (1+2). Na jeden gól přihrál i obránce Michal Kempný.

Evander Kane ve třetí třetině snížil, ale vzápětí vzal San Jose naději na zvrat zbytečným faulem. Kanadský útočník udeřil do obličeje Radka Gudase, který se při pádu ještě praštil hlavou o mantinel. Českého obránce se okamžitě zastal Alexandr Ovečkin, k bitce ale nedošlo. Rozhodčí udělili Kaneovi za faul loktem pětiminutový trest a vyloučili ho do konce zápasu.

Na druhé straně nedohrál zápas Tomáš Hertl. Odchovanec pražské Slavie měl v poslední době problémy s kotníkem a na ledě strávil jen deset minut. Trenér San Jose Peter DeBoer řekl, že ho šetřil z preventivních důvodů. Stejně se zachoval i minulý týden, kdy stáhl Hertla ze hry v utkání s Los Angeles za stavu 4:0.

Palát skóroval, Zacha s Noskem nahrávali

Palát odpověděl po 31 sekundách na vyrovnání Nashvillu a střelou z mezikruží dostal Tampu Bay ve 27. minutě do vedení 2:1. Český útočník se trefil v sezoně podeváté. Predators ještě jednou vyrovnali, v prodloužení ale rozhodl Nikita Kučerov o výhře hostů.

New Jersey podlehlo v prvním utkání po odvolání trenéra Johna Hynese doma Vegas 3:4. Pavel Zacha si připsal asistenci u gólu Jespera Bratta, po kterém Devils vedli 2:1. Na druhé straně zaznamenal jednu přihrávku Tomáš Nosek. Hlavním hrdinou zápasu byl Jonathan Marchessault, který v rozmezí 42. až 50. minuty otočil skóre na 4:2 čistým hattrickem.

Bodování:

1. McDavid (Edmonton) 29 51 (19+32)
2. Draisaitl (Edmonton) 29 50 (18+32)
3. Marchand (Boston) 28 44 (18+26)
4. Pastrňák (Boston) 28 43 (25+18)
5. MacKinnon (Colorado) 26 42 (17+25)
6. Carlson (Washington) 29 40 (9+31)
7. Eichel (Buffalo) 28 38 (17+21)
8. Kane (Chicago) 27 33 (14+19)
9. Panarin (NY Rangers) 26 33 (12+21)
10. Huberdeau (Florida) 27 33 (11+22)

Góly

Domácí: 55:55. Coyle, 57:03. Krejčí

Hosté:

Sestavy

Domácí: Halák (T. Rask) – Chára (C), McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, Clifton – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – DeBrusk, Coyle, Heinen – Bjork, Kuraly, Wagner – Nordström, P. Lindholm, Backes.

Hosté: Reimer (Mrázek (A)) – Slavin, D. Hamilton, Edmundson, Pesce, Gardiner, H. Fleury, T. van Riemsdyk (C) – Niederreiter, J. Staal, Foegele – Svečnikov, Aho, T. Teräväinen – B. McGinn (A), C. Bishop, Martinook – Dzingel, Wallmark.

Rozhodčí

Hanson, Lambert – Galloway, Gibbs

Stadion

TD Garden, Boston

Góly

Domácí: 19:59. Danault, 33:30. Gallagher, 42:12. Petry, 59:33. S. Weber

Hosté: 42:53. Mayfield, 57:31. Barzal

Sestavy

Domácí: Price (Kinkaid) – Chiarot, S. Weber, Kulak, Petry, C. Fleury, Olofsson – Tatar, Danault, Gallagher – Suzuki, Domi, Cousins – Armia, Kotkaniemi, Lehkonen – Weal, N. Thompson, Peca.

Hosté: Greiss (53.–53. Varlamov) – Leddy, Boychuk, Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield – Lee, Barzal, Jo. Bailey – Beauvillier, B. Nelson, Brassard – Komarov, Koivula, Eberle – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck.

Rozhodčí

O'Halloran, MacDougall – Murray, Barton

Stadion

Bell Centre, Montreal

Góly

Domácí: 09:54. Barkov, 14:26. Huberdeau

Hosté: 29:26. Zucker, 32:56. Zuccarello, 44:49. Soucy, 58:59. Kunin

Sestavy

Domácí: Driedger (Bobrovskij) – Ekblad (A), Yandle, Strålman, Weegar, Pysyk, Matheson – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Malgin, Trocheck (A), Connolly – Hoffman, B. Boyle, Vatrano – Sceviour, Acciari, Toninato.

Hosté: Kähkönen (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Hunt, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Fiala, M. Koivu (C), Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, V. Rask, M. Foligno.

Rozhodčí

Dwyer, Rooney – Murphy, Driscoll

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

10 167 diváků

Góly

Domácí: 16:31. Palmieri, 34:17. Bratt, 50:00. Hischier

Hosté: 25:24. Stephenson, 41:05. Marchessault, 45:04. Marchessault, 49:40. Marchessault

Sestavy

Domácí: Blackwood (Domingue) – A. Greene (C), Severson, Vatanen, P. K. Subban, Butcher, Tennyson – J. Boqvist, Hischier, Palmieri – Coleman, Zajac (A), N. Gusev – Hall (A), Zacha, Bratt – Wood, Rooney, Simmonds. Hlavní trenér: Alain Nasreddine.

Hosté: M. Subban (Sparks) – McNabb, Schmidt, Hague, Theodore, Merrill, Engelland (A) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Pacioretty, Stastny, Mark Stone (A) – Carrier, Glass, Tuch – Nosek, Stephenson, Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

Rozhodčí

Francois StLaurent, Justin StPierre. Čároví: Bryan Pancich, Matt MacPherson

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

12831 diváků

Góly

Domácí: 28:49. Laughton, 50:00. Giroux, 56:32. Konecny, 57:54. Farabee, 59:21. Gostisbehere, 59:33. J. van Riemsdyk

Hosté: 48:38. Dermott

Sestavy

Domácí: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, Braun, Sanheim, Gostisbehere, P. Myers – Konecny, Frost, Giroux (C) – Voráček (A), Couturier (A), Lindblom – Farabee, K. Hayes, Laughton – Pitlick, M. Raffl, J. van Riemsdyk.

Hosté: Andersen (Hutchinson) – Ceci, Rielly (A), Holl, Muzzin, Barrie, Dermott – Spezza, Tavares (C), I. Michejev – W. Nylander, Matthews (A), A. Johnsson – Kapanen, Kerfoot, Hyman – Timashov, F. Gauthier, Engvall.

Rozhodčí

O´Rourke, Peel – Racicot, Amell

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

15 811 diváků

Góly

Domácí: 22:24. Kukan, 42:13. Texier

Hosté: 19:11. Keller, 29:38. Fischer, 36:39. Crouse, 59:25. Söderberg

Sestavy

Domácí: Korpisalo (Merzlikins) – R. Murray, S. Jones, Gavrikov, D. Savard, Harrington, Kukan – Nyquist, Jenner, Bjorkstrand – Milano, Dubois, J. Anderson – N. Foligno, Wennberg, Atkinson – Texier, Riley Nash, Robinson.

Hosté: Kuemper (Raanta) – Ekman-Larsson, Demers, Chychrun, Goligoski, Oesterle, Ljubuškin – Keller, Stepan, Hinostroza – Dvorak, Schmaltz, Garland – Crouse, Söderberg, Kessel – Grabner, Richardson, Fischer.

Rozhodčí

Hebert, Pollock – Nagy, Tobias

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Góly

Domácí: 26:13. Järnkrok, 49:51. Turris

Hosté: 7:46. Hedman, 26:44. Palát, 62:35. Kučerov

Sestavy

Domácí: Rinne (Saros) – Ekholm, Josi (C), Fabbro, Ellis, Y. Weber, Hamhuis – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Mikael Granlund, Turris, Järnkrok – C. Smith, Bonino, Grimaldi – Olivier, Sissons, Watson.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman, Shattenkirk, McDonagh, Černák, Sergačjov, L. Schenn – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, Stamkos (C) – Verhaeghe, Joseph, T. Johnson – Maroon, Paquette, Gourde.

Rozhodčí

Nicholson, Rehman – Baker, Shewchyk

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 163 diváků

Góly

Domácí: 07:45. Ehlers, 27:56. Connor, 31:12. Morrissey, 39:29. Laine, 53:59. Scheifele

Hosté: 37:59. Heiskanen

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Dahlström, Bitetto – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – L. Shaw, Gustafsson, Luoto.

Hosté: Chudobin (Bishop) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, R. Polák, Sekera – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Pavelski, Hintz, Gurjanov – Comeau, Faksa, Cogliano – Perry, Dickinson, Janmark.

Rozhodčí

Brenk, Kozari – Flemington, Sericolo

Stadion

Bell MTS Place, Winnipeg

Návštěva

15 325 diváků

Góly

Domácí: 01:50. Roussel, 04:28. Pearson, 13:58. E. Pettersson, 17:23. MacEwen, 47:34. Fantenberg

Hosté: 31:59. Pageau, 40:40. Ennis

Sestavy

Domácí: Demko (DiPietro) – Jo. Benn, Ch. Tanev, Q. Hughes, T. Myers, Fantenberg, Stecher – J. T. Miller, E. Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat, Leivo – Roussel, Gaudette, Virtanen – Eriksson, Schaller, MacEwen.

Hosté: A. Nilsson (21. M. Högberg) – Chabot, Hainsey, Borowiecki, N. Zajcev, Brännström, DeMelo – B. Tkachuk, L. Brown, Duclair – N. Paul, Pageau, White – Naměstnikov, Anisimov, Co. Brown – Chlapík, Tierney, Ennis.

Rozhodčí

Walsh, Schlenker – Gawryletz, Mach

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18.559 diváků

Góly

Domácí: 02:33. M. Karlsson, 53:07. E. Kane

Hosté: 13:31. Hathaway, 14:24. J. Vrána, 16:32. Carlson, 22:31. Hathaway, 36:15. J. Vrána

Sestavy

Domácí: M. Jones (40. Dell) – Vlasic, E. Karlsson, R. Šimek, Burns, Dillon, Ferraro – E. Kane, Couture, Goodrow – Meier, Hertl, Marleau – Sörensen, J. Thornton, Labanc – Gregor, Gambrell, M. Karlsson.

Hosté: Holtby (Samsonov) – Kempný, Carlson, Orlov, Jensen, Siegenthaler, Gudas – Ovečkin, Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Eller, Oshie – Hagelin, Boyd, Pánik – Leipsic, Dowd, Hathaway.

Rozhodčí

Hebert, Joannette – Brisebois, Daisy

Stadion

SAP Center, San Jose

Jakub Vrána se 14 brankami v sezoně je v tabulce střelců NHL na hraně elitní desítky.
Jakub Vrána se 14 brankami v sezoně je v tabulce střelců NHL na hraně elitní desítky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud