3. ledna 2019 • 07:54

Odměna pro českou hvězdu! Pastrňák si v NHL poprvé zahraje Utkání hvězd

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník David Pastrňák z Bostonu byl poprvé v kariéře nominován na Utkání hvězd NHL. Stane se tak prvním českým hokejistou od roku 2016, který se na prestižní akci představí. Zatím naposledy se jí zúčastnil Jaromír Jágr, jehož tehdy fanoušci vybrali za kapitána. Utkání hvězd se uskuteční 26. ledna v San Jose.



Dvaadvacetiletý Pastrňák je nejproduktivnějším hráčem Bruins, ve 40 zápasech nasbíral 50 bodů za 24 branek a 26 asistencí. Mezi kanonýry se dělí s dalšími pěti hráči o čtvrtou pozici.

V této sezoně se mu povedlo vstřelit už dva hattricky. Naposledy zazářil na Nový rok v utkání Winter Classic pod širým nebem, kdy se díky gólu a nahrávce stal největší hvězdou duelu.

Havířovský rodák je ve čtyřicetičlenné nominaci na 64. ročník Utkání hvězd jediným zástupcem Bruins a zároveň jedním z deseti hráčů, kteří budou mít premiéru. Dalšími debutanty jsou obránci John Carlson z Washingtonu, Miro Heiskanen z Dallasu a Thomas Chabot z Ottawy. Z útočníků se prvního startu dočkají Sebastian Aho z Caroliny, Mathew Barzal z New York Islanders, Clayton Keller z Arizony, Elias Pettersson z Vancouveru, Mikko Rantanen z Colorada a Mark Scheifele z Winnipegu.

Atlantickou divizi povede z pozice kapitána Auston Matthews z Toronta, Centrální divizi Nathan MacKinnon z Colorada a Pacifickou Connor McDavid z Edmontonu. Úloha lídra Metropolitní divize připadla Alexandru Ovečkinovi, který však oznámil, že dá přednost odpočinku. Jeho náhradník zatím není známý. Podle pravidel soutěže musí hokejista kvůli absenci v Utkání hvězd vynechat jeden soutěžní zápas NHL.

Soupisky jednotlivých divizí bude tvořit 11 hráčů. Všechny výběry tak doplní ještě jedno jméno. Poslední volná místa budou volit fanoušci do 11. ledna. Vybírat mohou z 31 hráčů, mezi nimiž nechybí ani opora Philadelphie Jakub Voráček, který by se tak mohl připojit k Pastrňákovi.

Nejzkušenějším hráčem je tahoun Chicaga Patrick Kane, který se exhibice zúčastní poosmé. Nejvíce reprezentantů má domácí San Jose - obránce Brenta Burnse, Erika Karlssona a útočníka Joea Pavelského. K nim se může přidat ještě centr Logan Couture. Každý z 31 účastníků ligy má v Utkání hvězd minimálně jednoho hráče.

Šéfy střídaček budou trenéři, kteří budou mít v divizích nejvyšší procentuální úspěšnost v polovině základní části. Zápasy mezi jednotlivými týmy se budou hrát s třemi hráči na obou stranách, stejně jako se hraje prodloužení v základní části NHL. Po dvacetiminutových semifinále bude následovat stejně dlouhý finálový duel. Vítězství obhajuje Pacifická divize.

Úvod exhibičního víkendu v hale SAP Center v San Jose obstarají v pátek 25. ledna tradičně dovednostní soutěže. Duely divizních výběrů se budou hrát o den později (od 2:00 SEČ v noci na neděli).

Nominace na Utkání hvězd:

Atlantická divize:

Brankáři: Carey Price (Montreal), Jimmy Howard (Detroit);
obránci: Thomas Chabot (Ottawa), Keith Yandle (Florida);
útočníci: Auston Matthews - kapitán, John Tavares (oba Toronto), Nikita Kučerov, Steven Stamkos (oba Tampa Bay), Jack Eichel (Buffalo), David Pastrňák (Boston).

Metropolitní divize:

Brankáři: Braden Holtby (Washington), Henrik Lundqvist (NY Rangers); obránci: John Carlson (Washington), Seth Jones (Columbus);
útočníci: Sebastian Aho (Carolina), Cam Atkinson (Columbus), Mathew Barzal (NY Islanders), Sidney Crosby (Pittsburgh), Claude Giroux (Philadelphia), Taylor Hall (New Jersey).

Centrální divize:

Brankáři: Devan Dubnyk (Minnesota), Pekka Rinne (Nashville);
obránci: Miro Heiskanen (Dallas), Roman Josi (Nashville);
útočníci: Nathan MacKinnon - kapitán, Mikko Rantanen (oba Colorado), Mark Scheifele, Blake Wheeler (oba Winnipeg), Patrick Kane (Chicago), Ryan O'Reilly (St. Louis).

Pacifická divize:

Brankáři: Marc-André Fleury (Vegas), John Gibson (Anaheim);
obránci: Brent Burns, Erik Karlsson (oba San Jose), Drew Doughty (Los Angeles);
útočníci: Johnny Gaudreau (Calgary), Clayton Keller (Arizona), Connor McDavid - kapitán (Edmonton), Joe Pavelski (San Jose), Elias Pettersson (Vancouver).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud