11. července 2019 • 22:50

V semifinále mistrovství Afriky jsou Alžírsko s Tuniskem, Bony selhal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Pobřeží slonoviny vypadli ve čtvrtfinále mistrovství Afriky s Alžírskem po prohře v penaltovém rozstřelu, v němž jako první neuspěl bývalý sparťanský útočník Wilfried Bony. V normální hrací době a po prodloužení skončil zápas v egyptském Suezu 1:1. Alžířané vyzvou v nedělním semifinále Nigérii. Poslední semifinálové místo zaujali Tunisané, kteří vyřadili překvapení turnaje z Madagaskaru 3:0.



Fotbalisté Alžírska vedli od 20. minuty zásluhou Sofjana Feghúliho. V úvodu druhého poločasu mohli získat dvoubrankový náskok, ale útočník Bagdád Bunedžah přestřelil. Po hodině hry vyrovnal Jonathan Kodjia a po bezgólovém prodloužení musely rozhodnout penalty.

V třetí sérii neuspěl Bony, jehož slabou střelu k tyči gólman chytil. Při páté alžírské penaltě selhal Jusef Belajlí, ale pak neuspěl ani na druhé straně Serey Die a tým kolem hvězdy Manchesteru City Rijáda Mahreze se mohl začít radovat.

Alžířané jsou v semifinále teprve podruhé od roku 1990, kdy vybojovali historický titul. V roce 2010 skončili čtvrtí.

Poslední semifinálové místo si vybojovali reprezentanti Tuniska, kteří ukončili překvapivou cestu Madagaskaru. Ostrované drželi bezbrankové skóre celý první poločas, severoafrický tým se dokázal prosadit po přestávce.

Jako první se téměř okamžitě po návratu z kabin prosadil Vahbí Chazrí, jenže pozorný rozhodčí ho správně viděl v ofsajdu, na první platný  gól se tak muselo čekat do 51. minuty, kdy Fardžání Sasí trefil hýždě bránícího Fontaina a míč se nešťastně odrazil do protipohybu brankáře.

Semifinálovou pojistku přidal po hodině hry Júsuf Msakni, který v pokutovém území reagoval nejpohotověji a dostal se k odraženému míči. Třetí gól přidal v nastavení Naim Sliti.

Oba semifinálové zápasy jsou na programu v neděli.

Mistrovství Afriky ve fotbale v Egyptě - čtvrtfinále:

Pobřeží slonoviny - Alžírsko 1:1 po prodl. (1:1, 0:1), 3:4 na pen.

Branky: 62. Kodjia - 20. Feghúli.

Tunisko - Madagaskar 3:0 (0:0)

Branky: 52. Sasí, 60. Msakní, 90.+3 Slití.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud