8. března 2018 • 09:20

SESTŘIHY: Juventus zdolal Tottenham 2:1 a má postup, Basilej vykradla City

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Juventusu Turín dvěma slepenými góly v druhém poločase otočili odvetu osmifinále Ligy mistrů a po výhře 2:1 na hřišti Tottenhamu postoupili. Domácí sice začali aktivně a vedli od 39. minuty po zásahu Son Hung-mina, za Juventus ale skórovali v 64. a 67. minutě argentinští útočníci Gonzalo Higuaín a Paulo Dybala a turínský velkoklub vyhrál teprve čtvrté pohárové utkání na anglické půdě z celkových 22 pokusů. Dál jde i Manchester City, který odvetu s Basilejí prohrál 1:2. Basilej však v prvním utkání doma podlehla 0:4 a odveta už byla spíše formalitou. Švýcarský celek si z ní ale odnesl překvapivou výhru 2:1, o níž rozhodl obránce Michael Lang.



Tottenham ovládl první dějství duelu s Juventusem, přestože to byl italský celek, který po remíze 2:2 z úvodního utkání potřeboval skórovat. Gólman hostů Buffon musel poprvé zakročit už ve třetí minutě proti střele Son Hung-mina, další šance měli Eriksen, Alli či Kane. V 17. minutě se na druhé straně rozčilovali hráči Juventusu poté, co Vertonghen zasáhl zezadu ve vápně Douglase Costu, rozhodčí Marciniak ale penaltu nenařídil.

V 39. minutě už se domácí dočkali gólové radosti. Po přímočaré akci sice zasáhl obránce hostů včas proti Allimu, míč se ale dostal k Trippierovi, po jehož přízemním pasu Son Hung-min nezaváhal. Jihokorejský reprezentant se stal prvním hráčem, který za Tottenham skóroval na domácím stadionu ve vyřazovací fázi LM nebo předchůdce Poháru mistrů evropských zemí od dubna 1962.

SESTŘIH Ligy mistrů: Tottenham - Juventus 1:2. Turín ukázal velký obrat a má postup
Video se připravuje ...

Až poté se Juventus dostal k nebezpečnějšímu zakončení, Pjanič ani Alex Sandro ale Llorise přímo neohrozili. Hosté vyslali až v 64. minutě první střelu na branku a hned vyrovnali. Po Lichtsteinerově centru zprava hlavičkoval Khedira a do brány míč dostal kanonýr Higuaín.

O necelé tři minuty později hosté dokonali obrat po spolupráci dvou Argentinců. Higuaín poslal balon za obranu Dybalovi a ten tváří v tvář Llorisovi nezaváhal. Domácí se pak zoufale snažili vyrovnat, Kane dokonce nastřelil tyč, Juventus však už o postup nepřišel.

Tottenham - Juventus Turín 1:2 (1:0)

Branky: 39. Son Hung-min - 64. Higuaín, 67. Dybala. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Vertonghen, Alli, Dembélé - Alex Sandro, Pjanič, Benatia, Chiellini. Diváci: 84.010. První zápas: 2:2, postoupil Juventus.

Sestavy:

Tottenham: Lloris - Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies - Dembélé, Dier (74. Lamela), Eriksen - Alli (85. Llorente), Kane, Son Hung-min. Trenér: Pochettino.

Juventus: Buffon - Barzagli, Benatia (61. Lichtsteiner), Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanič, Matuidi (60. Asamoah) - Dybala, Higuaín (83. Sturaro), Douglas Costa. Trenér: Allegri.

Góly

Domácí: 39. Son

Hosté: 64. Higuaín, 67. Dybala

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – M. Dembélé, Dier (74. Lamela), Eriksen – Alli (85. F. Llorente), Kane, Son.

Hosté: Buffon (C) – Barzagli, Benatia (62. Lichtsteiner), Chiellini, Sandro – S. Khedira, Pjanić, Matuidi (60. Asamoah) – Dybala, Higuaín (84. Sturaro), Costa.

Náhradníci

Domácí: Moura, Lamela, Llorente, Vorm, Rose, Sissoko, Wanyama

Hosté: Asamoah, Bentancur, Rugani, Marchisio, Szczęsny, Sturaro, Lichtsteiner

Karty

Domácí: Vertonghen, Alli, M. Dembélé

Hosté: Sandro, Pjanić, Benatia, Chiellini

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Polsko)

Stadion

Wembley Stadium, London

Fotbalisté Juventusu předvedli dokonalý obrat ve druhém poločase a slaví postup do čtvrtfinále LM
Fotbalisté Juventusu předvedli dokonalý obrat ve druhém poločase a slaví postup do čtvrtfinále LM

Manchester City začal proti Basileji lépe i odvetu a už v osmé minutě po přihrávce Bernarda Silvy otevřel skóre Gabriel Jesus, jenž vstřelil 100. gól "Citizens" v Lize mistrů. Brazilec se trefil poprvé od 18. listopadu. Navázat na něj mohl Gündogan, proti jeho střele ale včas zasáhl Vaclík.

SESTŘIH Ligy mistrů: Manchester City - Basilej 1:2. První domácí prohra City od prosince 2016
Video se připravuje ...

V 17. minutě ale švýcarský celek vyrovnal, když po Riverosově tečované přihrávce přesně zakončil Elyounoussi. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly inkasovali po 297 minutách. Basilej mohla dokonce stav otočit, pět minut před přestávkou ale Bravo zakročil proti Riverosovi.

Dvacet minut před koncem ale hosté zaskočili favorita podruhé, po Elyounoussiho přihrávce tvrdě vystřelil Lang a jako první obránce skóroval v soutěži proti oběma klubům z Manchesteru. V základní skupině rozhodl o výhře 1:0 nad United. "Citizens" na domácím stadionu podlehli poprvé od prosince 2016, přesto si podruhé v historii zahrají čtvrtfinále LM.

Manchester City - Basilej 1:2 (1:1)

Branky: 8. Gabriel Jesus - 17. Elyounoussi, 71. Lang. Rozhodčí: Královec - Nádvorník (oba ČR), Slyško (SR). ŽK: Gabriel Jesus - Lacroix. Diváci: 49.411. První zápas: 4:0, postoupil Manchester.

Sestavy:

Manchester: Bravo - Danilo, Stones, Laporte, Zinčenko - Gündogan (66. Díaz), Touré, Foden (89. Adarabioyo) - B. Silva, Gabriel Jesus, Sané. Trenér: Guardiola.

Basilej: Vaclík - Suchý, Frei, Lacroix - Lang, Serey Dié, Zuffi, Riveros - Bua (68. Stocker), Oberlin (74. Van Wolfswinkel), Elyounoussi. Trenér: Wicky.

Góly

Domácí: 8. Jesus

Hosté: 17. M. Elyounoussi, 71. Lang

Sestavy

Domácí: Bravo – Danilo, Stones, Laporte, Zinčenko – Gündoğan (66. Díaz), Y. Touré (C), Foden (89. Adarabioyo) – B. Silva, Jesus, Sané.

Hosté: Vaclík – Lang, Suchý (C), Frei, Lacroix, B. Riveros – Bua (67. Stocker), Serey Dié, Zuffi, M. Elyounoussi – Oberlin (74. van Wolfswinkel).

Náhradníci

Domácí: Walker, Agüero, De Bruyne, Adarabioyo, Otamendi, Díaz, Ederson

Hosté: Salvi, van Wolfswinkel, Stocker, Ajeti, Manzambi, Petretta, Kaiser

Karty

Domácí: Jesus

Hosté: Lacroix

Rozhodčí

Královec (CZE) – Slyško (SVK), Nádvorník (CZE)

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud