19. ledna 2021 • 17:22

MOL Cup: Slavia - Dukla 4:1. Jasná výhra favorita, trefil se Hromada či Lingr

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie vstoupili do domácího poháru MOL Cupu pohodlným vítězstvím 4:1 v pražském derby nad druholigovou Duklou. Úřadující mistr a lídr nejvyšší soutěže rozhodl jednu z dohrávek 3. kola už do poločasu, kdy poprvé v červenobílém dresu skórovali David Hovorka s Jakubem Hromadou a trefil se i Ondřej Lingr. Po pauze snížil Marek Fábry, ale poslední slovo měl střídající Peter Olayinka.



Slavia na rozdíl od Dukly už o víkendu vstoupila do jarní části sezony a po obratu doma porazila Olomouc 3:1. Trenér červenobílých Trpišovský udělal v pohárovém duelu osm změn v základní sestavě, i tak postavil velmi silnou jedenáctku. Poprvé za Slavii nastoupili brankář Stejskal a obránce Kačaraba.

Domácí před prázdným hledištěm, kam kvůli opatřením proti koronaviru stále nemohou diváci, v první půli zcela dominovali. V 17. minutě hosté sice odvrátili rohový kop, ale na následný Lingrův centr si naběhl Hovorka a zblízka oslavil první gól za Slavii.

Ve 34. minutě ligový lídr zvýšil. Lingr z přímého kopu zakroutil míč přesně k tyči a k asistenci přidal i branku. Ve 42. minutě si Hromada narazil s Teclem, sám před Radou nezaváhal a stejně jako Hovorka vstřelil první gól ve slávistickém dresu.

Slávisté oslavují branku Jakuba Hromady
Slávisté oslavují branku Jakuba Hromady

Dukla se po změně stran zlepšila a brzy snížila. Po hezké kombinační akci a přihrávce od Buchvaldka se přízemní střelou na zadní tyč v 53. minutě prosadil Fábry. Osmý celek druhé ligy opticky srovnal krok, ale víc už zdramatizovat zápas nedokázal. Naopak v druhé minutě nastavení se na opačné straně uvolnil střídající Olayinka a přesnou střelou k tyči zpečetil postup favorita do osmifinále.

Domácí pohár se hrál poprvé od začátku října, kdy ho přerušila zhoršená koronavirová situace v zemi. Z programu 3. kola zbývá ještě šest zápasů, čtyři z nich zatím nemají termín. Do osmifinále už na podzim postoupily Sparta Praha, Mladá Boleslav, Brno, Slovácko, Teplice, Bohemians 1905, druholigové týmy Hradce Králové a Vlašimi a České Budějovice, které po odstoupení Ústí nad Orlicí prošly dál bez boje.

Řada utkání se neodehrála ani v prvních dvou kolech. Některé kluby z nižších soutěží odstoupily kvůli povinnosti absolvovat před zápasy se soupeři z dvou nejvyšších lig test na covid-19 a hrozbě celotýmových karantén pro neprofesionální mužstva.

Góly

Domácí: 17. Hovorka, 34. Lingr, 42. Hromada, 90+2. Olayinka

Hosté: 53. Fábry

Sestavy

Domácí: Stejskal – Masopust, Hovorka, Kačaraba, Oscar – Hromada (76. Bah), Holeš (75. Traoré) – van Buren, Beran, Lingr (55. Olayinka) – Tecl (C) (56. Musa).

Hosté: Rada (C) – Ayong, Piroch, Fišl – Souček (84. Kovernikov), Krunert (72. Kovaľ), Doumbia, Chlumecký – Šebrle (63. Faleye), Fábry (84. Kozel), Buchvaldek (72. Hadaščok).

Karty

Hosté: Fišl, Doumbia

Rozhodčí

Petr Hocek – Jiří Pečenka, Petr Kotalík

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud