5. dubna 2019 • 12:06

Los semifinále MOL Cupu: Derby Slavia - Sparta, Baník - Bohemians

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stadion v Edenu uvítá v dubnu nejen ligové, ale i pohárové derby pražských "S". Slavia bude soupeřem Sparty v semifinále MOL Cupu, druhou dvojici obstarají Bohemians s Baníkem. Slavia bude hrát se Spartou doma, "klokani" pojedou do Ostravy, oficiálním hracím termínem semifinále je středa 24. dubna.



Slavia vede ligu a usiluje o první double v samostatné historii. Se Spartou ji čekají tři vzájemné souboje v krátké době - příští neděli se oba rivalové utkají v lize, potom proti sobě nastoupí v poháru a následně i v nové nadstavbové části nejvyšší soutěže.

"Tři soutěže a tři derby se Spartou. Následující týdny nám všem - hráčům, fanouškům i vedení klubu - dávají možnost ukázat, že jsme schopní zvládnout roli velkého klubu a lídra našeho fotbalu. Věřím, že obstojíme všichni se ctí," napsal k losu předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Milan Baroš dal ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Liberci gól, kterého pravděpodobně dosáhl rukou
Milan Baroš dal ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Liberci gól, kterého pravděpodobně dosáhl rukou

Pro Spartu, která v lize ztrácí na Slavii ze třetího místa propastných 15 bodů, je pohár poslední reálnou možností na zisk trofeje v této sezoně. Letenští si zahrají semifinále MOL Cupu poprvé od roku 2016 a z celkového prvenství se naposledy radovali před pěti lety.

Ostrava se představí mezi posledními čtyřmi celky poháru po 13 letech, Bohemians 1905 dokonce vůbec poprvé v samostatné historii. Oba vzájemné ligové duely v této sezoně vyhrál aktuálně pátý Baník - v srpnu zvítězil nad momentálně třináctými "Klokany" v Ďolíčku 1:0 a doma poté 2:0.

"Bude to těžký zápas jako každý jiný. Jsem ale rád, že hrajeme v Ostravě. Podpora našich fanoušků je obrovská. Jsou našim dvanáctým hráčem a i proti Liberci nás dotlačili k postupu. Porveme se o postup do finále," slíbil fanouškům sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski.

Finále poháru je na programu 22. května.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud