Satoranský debutoval v přípravě za Chicago. Kraloval v doskocích a ziscích míče, Bulls ale prohráli

Český basketbalista Tomáš Satoranský si v pondělním prvním přípravném utkání před novou sezonou NBA odbyl debut v dresu Chicaga a při domácí porážce 112:122 s Milwaukee si připsal dva body. Týmu Bulls ale letní posila z Washingtonu kralovala se sedmi doskoky i s pěti získanými míči. Další test čeká Chicago ve středu opět doma proti New Orleans.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaylen Adams z Milwaukee střílí přes Lauriho Markkanena ze Chicago. Ve stejném zápase zažil svůj debut v dresu Bulls Tomáš Satoranský (s číslem 31)

Jaylen Adams z Milwaukee střílí přes Lauriho Markkanena ze Chicago. Ve stejném zápase zažil svůj debut v dresu Bulls Tomáš Satoranský (s číslem 31) | Foto: Mike DiNovo-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletý Satoranský přišel do Chicaga po třech letech strávených ve Washingtonu 1. července výměnou za dvě volby na draftu. Jediný současný český zástupce v NBA podepsal s Bulls tříletou smlouvu na celkem 30 milionů dolarů (673 milionů korun).

Couldn't catch up in tonight's preseason game.

Next game: Pelicans this Wednesday at the United Center.

04:23 – 08. 10. 2019

20 135

V úvodu utkání před 17 036 diváky zůstal Satoranský na lavičce. Jako první rozehrávač nastoupil Kris Dunn a v základní sestavě vedle něj byli Otto Potter, Lauri Markannen, Cristiano Felício a Zach LaVine. Tahoun české reprezentace, s níž vybojoval šesté místo na zářijovém mistrovství světa v Číně, nakonec na palubovce strávil 22 minut. Připsal si také tři asistence, více jich měl z jeho týmu jen LaVine (5).

Nejlepším střelcem Bulls byl se 16 body LaVine, o dva body méně zaznamenal Markkanen. Za vítěze byli nejlepší se 14 body Robin Lopez a Frank Mason.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme