Čeští házenkáři zahájili mistrovství Evropy prohrou. Domácímu Rakousku podlehli 29:32

Čeští házenkáři vstoupili do evropského šampionátu porážkou 29:32 s Rakouskem. Svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše sice v úvodním utkání skupiny B ve Vídni v poločase vedli 14:13, ale druhá půle patřila domácímu favoritovi, který si udržoval mírný náskok. Český tým obhajuje šesté místo z minulého Eura, jímž vyrovnal historické maximum.

Tento článek je více než rok starý.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Horák a Martin Galia

Pavel Horák a Martin Galia | Foto: Ognen Teofilovski | Zdroj: Reuters

V druhém duelu na šampionátu, který poprvé hostí tři země a účastní se ho 24 mužstev, se reprezentanti rovněž ve Vídni utkají v neděli se Severní Makedonií. Skupinu uzavřenou úterním zápasem s Ukrajinou. Do další fáze turnaje postoupí první dva týmy.

‚Olympiáda by byla největší bonus.‘ Čeští házenkáři budou na mistrovství Evropy bojovat i o Tokio

Číst článek

V úvodní české sestavě chyběl nejlepší střelec minulého Eura Zdráhala. Islandští rozhodčí poslali hosty v páté minutě už podruhé do oslabení a i kvůli tomu si Rakušané před ne zcela zaplněnou desetitisícovou halou udržovali na začátku mírný náskok.

Za první polovinou úvodního dějství nahradil Mrkvu v české brance Galia, chvíli nato se dostal poprvé do hry i Zdráhala a obraz hry se změnil. Hosté srovnali a v 25. minutě je Zdráhala poslal do vedení 12:11.

S jednobrankovým náskokem šel český celek i v pauze do kabin, úvod druhého dějství ale opět nezachytil. Rakušané se sérií tří branek dostali do vedení 18:15, hosté však rychle zareagovali a i díky několika Galiovým zákrokům v polovině druhé půle srovnali na 22:22, když se prosadil ze spojky Kašpárek.

Češi pak znovu neproměnili několik vyložených šancí a domácí opět odskočili do tříbrankového vedení. Táhl je především kapitán a Horákův spoluhráč z Kielu Bilyk, který dal celkem 12 gólů a byl nejlepším střelcem utkání.

Hosté už na zvrat neměli a nedokázali soupeři oplatit porážku 20:30 z evropského šampionátu před šesti lety. Reprezentanti vstoupili do mistrovství stejně jako předloni prohrou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme