Hokejisté Chomutova mají nového trenéra. Místo Růžičky povede tým bývalý útočník Štrba

Novým trenérem hokejistů Chomutova se stal Martin Štrba, který nahradil na lavičce prvoligových Pirátů Vladimíra Růžičku staršího. Třiačtyřicetiletý bývalý útočník vedl v uplynulé sezoně juniorský tým Motoru České Budějovice a čeká jej premiéra v roli hlavního kouče.

Chomutov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér prvoligového Chomutova Martin Štrba

Nový trenér prvoligového Chomutova Martin Štrba | Foto: Barbora Reichová / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Martin Štrba dobře zná soutěž, která nás čeká, navíc umí pracovat s mladými hráči, což pro nás bylo také jedno z kritérií. Ještě hledáme sportovního manažera, aby měl hlavní trenér oponenturu při sestavování mužstva,“ uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel Pirátů Stanislav Mikšovic.

‚Naše cesty se rozejdou.‘ Vladimír Růžička po sestupu končí v hokejovém Chomutově

Číst článek

Růžička, olympijský vítěz z Nagana z roku 1998, mistr světa z Prahy 1985 a kouč dvojnásobných světových šampionů (2005 a 2010) se v minulých dnech dohodl s Piráty, že v týmu po sestupu z extraligy působit nebude. A to přesto, že uzavřel v roce 2015 desetiletou smlouvu a byl i sportovním manažerem týmu.

Na pozici asistenta po Štrbově boku zůstává Petr Martínek a doplní jej Kamil Koláček. Nahradí Jana Šťastného, který odešel na pozici sportovního manažera Košic.

Štrba sehrál v extralize za České Budějovice, Liberec, Spartu a Mladou Boleslav 473 zápasů a připsal si 260 bodů za 114 branek a 146 asistencí. Na kontě má i 12 duelů za českou reprezentaci a jednu branku. Po skončení kariéry působil nejdříve u juniorů Motoru, v letech 2016 až 2018 se posunul k prvnímu týmu Českých Budějovic.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme