Vítkovice zdolaly poslední Pardubice a poskočily na čtvrté místo tabulky Tipsport extraligy

Hokejisté Vítkovic zvítězili v předehrávce 40. kola extraligy nad Pardubicemi 4:1 a v tabulce se posunuli na čtvrté místo před obhájce titulu z Brna. Domácí proti poslednímu týmu tabulky s přehledem potvrdili roli favorita a jako vítězný se ukázal už gól Jakuba Lva z 11. minuty. Dynamo utrpělo čtvrtou porážku v řadě a z posledních 18 zápasů dokázalo vyhrát jediný. Vítkovičtí s Pardubicemi vyhráli v základní části všechna čtyři utkání.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovický Lukáš Kucsera uniká Brianu Ihnačákovi

Vítkovický Lukáš Kucsera uniká Brianu Ihnačákovi | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Prohrami bičované Dynamo začalo i v Ostravě nejhůře, jak se dalo. Inkasovalo z první vítkovické akce už ve 20. sekundě, když po Oleszově přihrávce před branku pomohla puku za Kacetla teč pardubického Hovorky. „Myslím si, že jsem byl v místě, kde jsem měl být, chtěl jsem hrát puk, ale od špičky se mi to odrazilo přímo k tyčce. Co uděláte? To už je shoda náhod,“ povzdechl si Marek Hovorka.

Třinečtí hokejisté vyhráli nad Litvínovem a posunuli se do čela extraligy, Chomutov přehrál Vítkovice

Číst článek

Hosty ale smolný úvod nepoložil. Také oni udeřili z prvního vážnějšího útoku, když v páté minutě od modré čáry vystřelil příklepem Marosz a puk tečoval Daniel Voženílek. Marosz ale záhy musel na trestnou lavici a v přesilové hře vrátil domácím vedení bombou od modré čáry Lev. Vítkovice pak měly více ze hry a i další šance, ale Zdráhal, Lev ani Květoň proti Kacetlovi neuspěli.

Druhým dějstvím se po nevyužitých možnostech domácí spíše protrápili a stav tak byl dlouho na vážkách. Pardubice v polovině zápasu nevyužily přesilovku, po jejímž skončení navíc přišly o puk na obranné modré čáře a Květoň z přečíslení už při hře pět na pět vsítil třetí branku. „Ten pas byl skvělý, pochválil jsem mu ho hned. Byla to krásná přihrávka,“ uvedl vítkovický útočník David Květoň.

Ačkoli Kacetl proti jeho ráně neměl nárok, hosté místo něj poslali do brány Hamerlíka, ale ani gólmanská rošáda už tým nenakopla k odporu. Zápletku mohl ještě v 39. minutě oživit Hovorka, jenže Bartošák jeho dorážku do prázdné branky vytlačil na tyč. „Dalo se to lépe trefit, nebudu se vymlouvat, že to skákalo. Hlavně musíme zapracovat na přesilovkách, ty rozhodují zápasy. Soupeři nám z nich góly dávají a my ne. Nemůžeme pak vyhrávat,“ řekl Hovorka.

Východočeši v závěrečné třetině už nedostali soupeře do úzkých. Vítkovice měly režii utkání pevně v rukou. Poslední zbytky nadějí vzal hostům čtvrtý gól Stránského, který deset minut před koncem překonal Hamerlíka parádní trefou zpoza obránce. „Pardubice měly ze začátku chvílemi trochu více ze hry. Určitě více střel. No a pak se nám naštěstí podařilo dát druhý gól a první třetinu jsme vyhráli. Třetím gólem jsme se uklidnili a pak už jsme myslím kontrolovali hru,“ dodal Květoň.

📊 #VITvPCE | V předehrávce 40. kola @Tipsport extraliga jsme prohráli 1:4 na ledě @HC VÍTKOVICE RIDERA. Po opravě zápisu o utkání vstřelil náš jediný gól Daniel #Voženílek (@Daniel Voženílek), jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

20:28 – 09. 01. 2019

1

40. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Olesz, 11. Lev (O. Roman, Schleiss), 34. D. Květoň (Kucsera, Tybor), 50. Š. Stránský (Gregorc) - 5. Daniel Voženílek (Marosz, Hrabal). Rozhodčí: Hradil, Kika - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 3367.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme