Zacha rozhodl nájezdy a byl vyhlášen první hvězdou zápasu, Pastrňák si připsal gól a asistenci

Útočník Pavel Zacha rozhodl v NHL o výhře hokejistů New Jersey nad Arizonou 2:1 po samostatných nájezdech. V zápase si připsal také jednu asistenci a byl vyhlášen hlavní hvězdou utkání. Pastrňák přispěl v sobotním utkání NHL gólem a přihrávkou k vysoké výhře Bostonu 7:3 na ledě Floridy. Petr Mrázek zastavil 24 střel Minnesoty a dovedl Carolinu k vítězství 5:1.

New Jersey (Aktualizováno: 7:11 24. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Pavel Zacha

Český hokejový útočník Pavel Zacha | Foto: Ed Mulholland | Zdroj: Reuters

Zacha bodoval i ve druhém utkání od návratu po zranění v horní části těla, kvůli kterému byl mimo hru od 15. února. Devils prohráli poslední tři zápasy a také proti Arizoně špatně začali. Ve třetí minutě skóroval kapitán Coyotes Oliver Ekman-Larsson. Pro švédského obránce to byl dvanáctý gól v sezoně.

Domácím se povedlo ještě před koncem první třetiny vyrovnat, když se po Zachově přihrávce trefil od mantinelu Drew Stafford. Český útočník se znovu ukázal v rozstřelu. V šesté sérii překonal Darcyho Kuempera střelou k tyči, zatímco po něm jedoucí Richard. Pánik trefil jen brankovou konstrukci. New Jersey vyhrálo potřetí z posledních 13 zápasů.

Pastrňák zvýšil v závěru druhé třetiny na 6:2, když sólový únik zakončil přesnou střelou pod horní tyč a připsal si tím 33. gól v sezoně. Havířovský rodák získal druhý bod v závěrečné minutě, když po jeho přihrávce upravil Patrice Bergeron při powerplay Floridy skóre na konečných 7:3. Pod výhru, kterou si Boston zajistil účast v play off, se podepsalo sedm různých střelců, ale řada Davida Krejčího nebodovala.

Carolina s Mrázkem v brance vyhrála v osmi z posledních devíti zápasů. Český gólman v utkání s Minnesotou inkasoval jen za stavu 2:0 ve 29. minutě z hole Erika Staala. Zbývající tři branky přidali Hurricanes v závěrečné třetině a skóre uzavřel Teuvo Teräväinen, se třemi body (1+2) největší hvězda zápasu.

Philadelphia si porážkou s Islanders zkomplikovala boj o play off. Na Montreal, který drží divokou kartu, ztrácí dál pět bodů. Islanders se přiblížili na jeden bod lídrovi Metropolitní divize Washingtonu. O jejich výhru se dvěma góly v 57. a 58. minutě postaral Josh Bailey.

NHL:
New Jersey - Arizona 2:1 po sam. nájezdech, Philadelphia - NY Islanders 2:4, Colorado - Chicago 4:2, Edmonton - Ottawa 3:4 v prodl., Winnipeg - Nashville 5:0, Toronto - NY Rangers 1:2 v prodl., Florida - Boston 3:7, Carolina - Minnesota 5:1, St. Louis - Tampa Bay 4:3, Dallas - Pittsburgh 2:3, Vancouver - Calgary 1:3, Vegas - Detroit 2:3 v prodl., Montreal - Buffalo 7:4, Los Angeles - Anaheim 4:3 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme