Třinec je krok od semifinále, Vítkovice trápí v neprostupném středním pásmu

Třinečtí hokejisté míří podobně jako Kometa Brno nejkratší možnou cestou do semifinále extraligového play-off. Po nedělní výhře 2:1 ve Vítkovicích vedou v regionálním derby 3:0 na zápasy a vypjaté sérii dominují.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sérii zatím vládne neprostupná obrana Třince

Sérii zatím vládne neprostupná obrana Třince | Foto: Petr Sznapka

„Všichni to viděli. Jsme neschopní proměnit šance a přesilové hry. V úvodu zápasu jsme nastoupili dobře, vytvořili jsme si šance, ale nebyli jsme schopni dát gól,“ litoval pro Radiožurnál Vítkovický kapitán Rostislav Olesz.

Třinec porazil Vítkovice 2:1 a vede 3:0 na zápasy. Mladá Boleslav poprvé v sérii porazila Liberec

Číst článek

Mimořádně precizní defenziva Třince vedla k dalšímu úspěchu, Vítkovice snižovaly na konečných 1:2 až v poslední minutě utkání. V sérii nejsou Ostravané schopni se prosadit. Zato za Oceláře skórovali Michal Kovařčík a Martin Růžička.

„Třinec jsme přestříleli a přehrávali, ale oni dali ten první gól, zavřeli a my jsme se k nim horko těžko dostávali. Nebyli jsme schopní se udržet na puku, a když jsme neproměnili dvě přečíslení dva na jednoho, tak se to lámalo,“ litoval Olesz.

Zato třinecký gólman Šimon Hrubec má stále důvody ke chvále: „Vypovídá o tom, jak perfektně hrajeme dozadu. Když budeme plnit, co se po nás chce, tak góly dostávat nebudeme.“

Rychle jako Kometa?

Vítkovice mají problém se v sérii prosazovat v útoku, Oceláři je překvapují neprostupným středním pásmem.

„Kdyby nás k tomu Třinec pustil, šancí bychom měli víc. Ale musíme uznat sílu a kvalitu. Když dají první gól, je to těžké,“ uznává Olesz.

Už v pondělí může Třinec ve Vítkovicích slavit postup do semifinále, v sérii totiž vede 3:0 a má nakročeno ke stejně rychlému ukončení série, jako se to povedlo Kometě proti Hradci.

„V první třetině nás zatlačili a byli lepší, takže na to si musíme dát pozor. Byla to zatím jejich nejlepší třetina,“ soustředí se Šimon Hrubec.

Čtvrtý zápas série ve Vítkovicích začne v 17 hodin. Naopak čtvrtý zápas mezi Mladou Boleslaví a Libercem ještě postupujícího neurčí. Středočeši v neděli doma porazili vítěze základní části 4:1 a snížili stav série na 1:2 na zápasy. Na ledě Bruslařského klubu se začne hrát v 19 hodin.

GAMEDAY! Čtvrté utkání čtvrtfinále. Už není kam uhnout. Pouze výhra zajistí pokračování série a sezony. Vítkovice si ve všech ohledech musejí sáhnout na dno svých sil a možná ještě dál - a potřebují podporu! Dnes v 17:00 v OSTRAVAR ARÉNĚ #VITvTRI #TELH #PLAYOFF
Vstupenek asi 1400

08:19 – 25. 03. 2019

1 1

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme