Fotbalisté AS Řím mají nového trenéra. Ranieriho nahradí Portugalec Fonseca

Paulo Fonseca se stal trenérem fotbalistů AS Řím, za něž nastupuje český reprezentant Patrik Schick. Na lavičce italského celku nahradil Claudia Ranieriho, který mužstvo vedl dočasně od března. Šestačtyřicetiletý Portugalec podepsal smlouvu na dva roky s možností prodloužení o další rok.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paulo Fonseca se stal trenérem fotbalistů AS Řím, za něž nastupuje český reprezentant Patrik Schick

Paulo Fonseca se stal trenérem fotbalistů AS Řím, za něž nastupuje český reprezentant Patrik Schick | Foto: Valentyn Ogirenko | Zdroj: Reuters

„Paulo je mladý a ambiciózní kouč s mezinárodními zkušenostmi, vítěznou mentalitou a reputací vyznavače odvážného, útočného fotbal, který potěší naše fanoušky,“ uvedl pro klubový web prezident a spolumajitel AS Jim Pallotta.

Schick skóroval a rozhodl o první výhře AS Řím pod trenérem Ranierim

Číst článek

Rodák z Mosambiku Fonseca přišel do římského klubu ze Šachtaru Doněck, který vedl od roku 2016. Ve všech třech sezonách s ním oslavil zisk double za triumf v lize i poháru, v roce 2017 vyhrál také ukrajinský Superpohár. Dvakrát po sobě si se Šachtarem zahrál v Lize mistrů, v ročníku 2017/18 vypadl v osmifinále shodou okolností s AS Řím.

Před odchodem na Ukrajinu vedl například Pacos Ferreira, Porto nebo Bragu. S Portem se před šesti lety radoval ze zisku portugalského Superpoháru. O tři roky později vyhrál s Bragou domácí pohár.

Římané mají za sebou nepovedenou sezonu. V italské lize skončili šestí a nepostoupili do Ligy mistrů, budou hrát Evropskou ligu. V březnu po osmifinálovém vyřazení z Ligy mistrů s Portem odvolalo vedení trenéra Eusebia Di Francesca, kterého do konce ročníku nahradil Ranieri. V polovině května skončil v týmu po 18 letech kapitán Daniele De Rossi, což vyvolalo kritiku, protože podle fanoušků šlo o nedůstojný rozchod.

Nedařilo se ani Schickovi, který ve 32 soutěžních zápasech zaznamenal pět gólů a tři asistence, a znovu se v médiích spekulovalo o jeho odchodu. Před reprezentačním srazem uvedl, že se jeho budoucnost v dresu AS vyřeší s nástupem nového trenéra a sportovního ředitele.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme