Fotbalisté Plzně se utkají ve čtvrtfinále Mol cupu s Mladou Boleslaví, Sparta přivítá ostravský Baník

Ve čtvrtek po poledni proběhl v sídle Fotbalové asociace České republiky los čtvrtfinále Mol cupu. Viktoria Plzeň v něm přivítá na svém trávníku Mladou Boleslav a Slovácko se utká s Libercem. Loňský finalista Baník Ostrava se střetne na Letné s pražskou Spartou a Jablonec pojede do Olomouce. Hracím termínem je určena středa 4. března 2020.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na rozdíl od loňského roku nebyla mužstva rozdělená na nasazená a nenasazená, ale byla všechna v jednom koši. O hřišti, na kterém se duel odehraje, rozhodlo pořadí losu, kdy každý první vylosovaný tým bude utkání hostit.

Fotbalisté Slovácka porazili druholigový Žižkov a stali se posledním čtvrtfinalistou Mol Cupu

Číst článek

Prvním vylosovaným týmem byla plzeňská Viktoria, která do této fáze soutěže přešla až po prodloužení přes třetiligový Chlumec nad Cidlinou. Jejím soupeřem se stala Mladá Boleslav, která domácí pohár již dvakrát vyhrála, a to v letech 2011 a 2016.

Další dvojicí bude 1. FC Slovácko a Slovan Liberec, kdy tým z Uherského Hradiště je ze čtvrtfinalistů jediný, který pohárovou trofej ještě nezískal. V letech 2005 a 2009 se Slovácko sice dostalo do finále, ale ani jednou nebyl úspěšné. Liberec narozdíl od svého moravského soupeře pohár vyhrál dvakrát.

Na Hanou pojede Jablonec. Zápas mezi Olomoucí a Severočechy tak nabídne souboj týmů, které domácí pohár nad hlavu pozvedly, konkrétně hráči Sigmy jednou a jablonečtí dvakrát.

Loňský finalista Baník Ostrava, který v osmifinále vyřadil loňského vítěze poháru pražskou Slavii, se utká s druhý týmem pražských „S“, tedy Spartou. Ta je z letošních čtvrtfinalistů nejúspěšnějším mužstvem co se týče zisku poháru, jelikož jich má na svém kontě již šest.

Čtvrtfinálové duely Mol cupu:

Viktoria Plzeň - Mladá Boleslav,
Slovácko - Slovan Liberec,
Sigma Olomouc - Jablonec,
Sparta Praha - Baník Ostrava.

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme