Obhájci titulu jsou ze hry venku, Liverpool podlehl v Lize mistrů Atléticu. PSG zdolalo Dortmund

Fotbalisté Atlética Madrid v Lize mistrů nečekaně vyřadili obhájce trofeje Liverpool a postoupili do čtvrtfinále. Španělský tým v odvetě osmifinále v Anglii zvítězil 3:2 po prodloužení, úvodní domácí utkání Atlético vyhrálo 1:0.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Atlética Madrid slaví postup do osmifinále Ligy mistrů

Fotbalisté Atlética Madrid slaví postup | Zdroj: Reuters

Na stadionu Anfield ve 43. minutě stav dvojzápasu vyrovnal Georginio Wijnaldum a v úvodu prodloužení zvýšil Roberto Firmino. Pak se ale blýskl dvěma góly střídající Marcos Llorente a další náhradník Álvaro Morata těsně před koncem definitivně rozhodl o triumfu hostů.

Lipsko s Schickem v sestavě i podruhé porazilo Tottenham a postupuje, Atalanta přestřílela Valencii

Číst článek

PSG otočilo dvojzápas s Dortmundem

PSG zahájil duel na prázdném Parku princů bez nejlepšího týmového střelce Mbappého, který kvůli nemoci začal na lavičce. Ve 26. minutě ještě domácí Cavani ve velké šanci nepřekonal Bürkiho. Brankář Borussie ale už o dvě minuty později poprvé kapituloval, když se z rohu trefil hlavou nepokrytý Neymar. Brazilský útočník vstřelil gól i před třemi týdny v Dortmundu.

Aktivnější Pařížané v nastavení prvního dějství přidali druhou branku. Sarabia nacentroval do pokutového území a obránce Bernat míč pohotovou tečí usměrnil za Bürkiho.

Švýcarský gólman krátce po změně stran zneškodnil Di Maríův přímý kop. Dortmundu ani jeho mladému střelci Haalandovi se nedařilo. Cestu za možným snížením hostům v 89. minutě ještě víc zkomplikoval Can, který byl vyloučen za strčení do Neymara.

PSG už si rozhodující náskok pohlídal a postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů poprvé od roku 2016, v předchozích třech letech francouzští šampioni pokaždé vypadli v osmifinále.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Paris St. Germain - Borussia Dortmund 2:0 (2:0)
Branky: 28. Neymar, 45.+1 Bernat. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn - Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Bernat, Neymar, Marquinhos, Di María, Mbappé - Haaland, Hummels. ČK: 89. Can (Dortmund). První zápas: 1:2, postoupil PSG.

Liverpool FC - Atlético Madrid 2:3 (1:0, 1:0) po prodloužení
Branky: 43. Wijnaldum, 94. Firmino - 97. a 105.+1 Llorente, 120.+1 Morata. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra - Kamphuis (video, všichni Niz.). ŽK: Alexander-Arnold - Morata, Saúl Ňíguez. První zápas: 0:1, postoupilo Atético.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme