Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Zemana po očkování a prohlídkách pustili z nemocnice. Ovčáček: Absolvoval vše úspěšně

Autor: ČTK - 
22. ledna 2021
10:41

Prezident Miloš Zeman ukončil preventivní prohlídku v Ústřední vojenské nemocnici a odjel na zámek v Lánech. ČTK to dnes sdělil jeho mluvčí Jiří Ovčáček. V nemocnici byl prezident od středy, kdy byl očkován proti koronaviru. Poté v ní zůstal do dneška kvůli plánované preventivní lékařské prohlídce.

„Prezident republiky Miloš Zeman úspěšně absolvoval všechny plánované preventivní lékařské prohlídky a odjel z Ústřední vojenské nemocnice v Praze na zámek v Lánech,“ napsal hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Informaci zveřejnil i na twitteru.

Do střešovické nemocnice Zeman přijel ve středu odpoledne, následně dostal vakcínu. Očkován byl látkou od firem Pfizer a BioNTech, čeká ho proto ještě druhá dávka. Ta by se měla podávat nejméně po 21 dnech.

Video  „Hořejšek funguje, nohy nechodí,“ komentoval Zeman své zdraví  - Blesk
Video se připravuje ...

Prezident si chtěl původně počkat na jednodávkovou vakcínu, nakonec se ale rozhodl pro očkování už nyní. Podle prezidentova mluvčího neměl Zeman po očkování žádné obtíže.

V nemocnici poté zůstal. Už dříve řekl, že absolvuje například počítačovou tomografii a magnetickou rezonanci.

Ve vojenské nemocnici byl v posledních letech několikrát. Loni mu v ní operovali zlomenou ruku, kterou si zranil při pádu. O rok dříve v ÚVN zůstal čtyři dny na rekondičním pobytu. Vojenští lékaři mu také například vyšetřili sluch. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií nohou a cukrovkou.

Video  Zeman pro Blesk: O očkování, koronaviru, Kate i výběru příštího premiéra  - Blesk - Vera Renovica
Video se připravuje ...

levice-je-smegma ( 22. ledna 2021 23:16 )

Zpráva o zdravotním stavu soudruha prezidenta:
Všechny přístroje pracují spolehlivě.

buban ( 22. ledna 2021 17:48 )

Odkud máte poměrně detailní info?Jste snad členem týmu,který se o prezidenta staral,či snad někdo z nějakého oddělení,kde díky péče o prezidenta chyběl personál?Nebo jen tak plivete kolem sebe na vše,co se prezidenta týká?

ingmarie ( 22. ledna 2021 17:21 )

Jako tuřín

ingmarie ( 22. ledna 2021 17:20 )

“ absolvoval ůspěšně, “ ?!? vždyť to byla jen prohlídka a očkování - nikoliv transplantace mozku bez anestézie !! Největší výkon byla patrně nakládka a vykládka

ingmarie ( 22. ledna 2021 13:32 )

Vzhledem k tomu. že by jako prezident měl být v první linii a všude vidėt ,jako povzbuzení pro národ , zjevně neplní svou funkci , takže by ho stát měl propustit z práce . Nebo ať se pŕihlásí, ti co ho volili a mohou ho platit ze svých daní dobrovolně. Pokud to jsou důchodci , je nutno jim pro tuto platbu, zdanit důchody. Lépe tak pochopí , že do funkcí je nutné volit lidi charakterní, pracovité a schopně věst národ v krizových situacích. Život totiž není peříčko!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa