Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paroubek potvrdil: Pomýšlí na Hrad! Chtěl by být prezidentem, záleží prý na zdraví

Autor: mah - 
10. února 2018
19:33

Jiří Paroubek (65) znovu mluví o návratu do vysoké politiky, tentokrát však nikoli v souvislosti s návratem do ČSSD, která jej zatím neumožnila. V rozhovoru pro Seznam Zprávy prozradil, že přemýšlí o prezidentské kandidatuře v příštích volbách. Věří, že kdyby pro ni získal podporu, zvládne poměrně rychle obnovit svou pozici u veřejnosti. Neodrazuje ho ani výsledek dalšího bývalého expremiéra Mirka Topolánka v letošním volebním klání.

„Po nějakém svém angažmá, o kterém nepochybuji, že by mohlo být úspěšné, tak bych se rád, v době, kdy to bude aktuální, tak se mohu pustit do prezidentské volby a kandidatury na prezidenta,“ poodhalil Paroubek své plány do budoucna pro Seznam Zprávy.

Paroubek: Zatím je to úvaha, za pět let se může mnohé změnit

„Je to zatím úvaha a ukáže se až za pět let,“ potvrdil expremiér své současné myšlenky i pro Blesk Zprávy. „Do té doby se může změnit můj zdravotní stav, může se změnit cokoli,“ doplnil, proč o své kandidatuře zatím nechce mluvit definitivně.

V době příští prezidentské volby by totiž Paroubkovi bylo 70 let a v létě roku 2023 by oslavil své 71. narozeniny. Například Miloši Zemanovi je v současnosti 73 let a v září oslaví své 74. narozeniny. Jeho vyzyvatel ze 2. kola prezidentské volby Jiří Drahoš oslaví letos 20. února 69. narozeniny. Oba jsou tak starší než expremiér Paroubek.

Video  Paroubek utekl z živého přenosu: Kvůli otázkám na jeho (ne)návrat do ČSSD  - Český rozhlas Plus/pořad Interview Plus
Video se připravuje ...

Rekord v podobě nejstaršího kandidáta na prezidenta drží Karel Schwarzenberg, kterému při jeho kandidatuře v roce 2013 bylo čerstvě 75 let. Na druhém místě z pohledu věku pak skončil jeden ze Zemanových vyzyvatelů z letošní volby. Vratislavu Kulhánkovi bylo během prezidentské volby 74 let.

 

Video  Paroubek se vrací? Myslel jsem, že dělá čínskou medicínu, rýpl si Zaorálek  - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Topolánkův neúspěch Paroubka neděsí

Paroubka od kandidatury neodrazuje ani neúspěch jeho nástupce v premiérském křesle Mirka Topolánka v letošním prvním kole prezidentské volby.

„Když do toho (Mirek Topolánek) šel, tak jsem odhadl jeho volební výsledek zhruba na šest procent,“ vysvětlil Paroubek pro Blesk Zprávy, že výsledek jeho někdejšího politického soka pro něj nebyl překvapením. „Na rozdíl od něj nemám svého (Marka) Dalíka, ani skandály, které byly za ním,“ dodal, proč si myslí, že na rozdíl od Topolánka by mohl v příštích volbách slavit úspěch.

Přátelství s Markem Dalíkem, pikajícím ve vězení kvůli kauze nákupů obrněnců Pandur pro českou armádu, hájil přitom Topolánek v předvolební debatě s voliči, kterou uspořádaly Blesk Zprávy. 

„My jsme byli kamarádi. Já vám teď nebudu vysvětlovat, že si myslím, že to, za co ho zavřeli, neudělal. To nebyla žádná korupce. To souvisí s tím, dokázat, že ta moje vláda byla zkorumpovaná, vlastně nic kromě Vlasty Parkanové, Vlastičky, která někde v kauze CASA musí něco vysvětlovat, což pokládám za nesmysl, nikdo z nás nebyl ani vyšetřován, ani obviněn. Marka Dalíka pokládám trochu za oběť,“ reagoval tehdy Topolánek na nepříjemný dotaz. „Je to baťoh, který si nesu na zádech,“ dodal.

karlamarie ( 12. února 2018 17:51 )

NO POTĚŠ PÁNBŮH, TOŽ TO BY SE NÁS MOHLO PŘIHLÁSIT VÍC, NE? BUDE VĚTŠÍ LEGRACE, UŽ SE NA TO TĚŠÍM, JEN ABYCH DOŽILA....

hejhej ( 12. února 2018 17:15 )

Paroubek není soudný. Zatím, kde byl nic nedokázal a pohořel. Asi se chce znovu ztrapnit.

gocemb ( 11. února 2018 12:50 )

Umí mluvit, umí chodit. Na místo dnešního Emhauze.

gocemb ( 11. února 2018 12:43 )

Pozdě Paroubku když už měl vyhrát bolševik.

agfor ( 11. února 2018 12:02 )

Jiříku, Jiříku, neukočíroval jsi manželku, neukočíroval jsi dvě partaje plné debilů a chtěl bys řídit stát ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa